Natrag
22.3.2019 13:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Apel za Gradac: Dokad više?!

24.3.2017 @ 20:11 Nikša Miletić Grad
10;10

Podijelite:

Posljednjih dana dobijamo puno dojava naših sugrađana preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850 i preko našeg FB Eko centar Zeleno Sunce & Eko Omblići, kako parku Gradac treba žurna temeljita obnova, te da imaju osjećaj da je zaboravljen od pojedinih odgovornih institucija Grada, pišu Eko Omblići.

Park Grad je jedan od najljepših i najstarijih parkova Dubrovnika. Otvoren je 23.srpnja 1898.
Prošetali smo ovih dana parkom Gradac i zatekli Vrtlarove djelatnike kako ga uređuju i čiste što je zaista pohvalno. Međutim ulaskom u park Gradac odmah smo primjetili kako nedostaju klupe one lijepe naše drvene s naslonom , opiturane s dubrovačkom zelenom bojom. Građani koji su se tamo zatekli su nam rekli da ih nema već par godina, od kada je tu bilo snimanje neke serije !
Na pojedinim mjestima vidjeli smo kako je puknut zid na vidikovcima prema moru i kako prijeti šetačima. Na popularnom vidikovcu na Špilici neki nemarni građani bacaju smeće niz hridi što je nepristupačno djelatnicima i Vrtlara i Čistoće očistiti.
Građani koji žive u blizini Gradca nam se žale kako noću tu dolaze mladi, piju, viču , galame jer nemaju kontrole. Da tu ima čuvar , puno bi bilo bolje, pišu Eko Omblići.
To najbolje znaju Vrtlarovi djelatnici koji svako jutro kupe njihovo odbačeno smeće! Puno toga bismo još mogli reći što sve nedostaje i što žurno treba obnoviti na Gradcu koji nam se zaista čini zaboravljen, a trebao bi biti jedan od najljepših mediteranskih parkova na Jadranu.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana