Hrvatska

FORBESOVA LISTA NAJBOGATIJIH Oni u rukama drže dubrovački turizam!

FORBESOVA LISTA NAJBOGATIJIH Oni u rukama drže dubrovački turizam!

Časopis Forbes objavio je listu 50 najvećih bogataša u Hrvatskoj, a na njoj su se našla i neka Dubrovčanima poznata imena.

Očekivano, prvo mjesto s bogatstvom od 3,37 milijardi kuna drži vlasnik Agrokora Ivica Todorić. Na drugom mjestu su vlasnici obitelj Lukšić s 1,46 milijarde kuna, premda im se ukupna imovina procjenjuje na milijarde dolara. U svojoj Lukšić grupi drže, između ostalog, Adriatic Luxury Hotels i Excelsa nekretine.

Na petom mjestu liste nalazi se Metkovac Ante Vlahović (539 milijuna kuna), predsjednik i najveći dioničar Adris Grupe, koja je nedavno od Atlantske plovidbe kupila dubrovački hotel Hilton Imperial. Odmah iza Vlahovića, na šestom mjestu smjestio se vlasnik hotelske kuće HUP Zagreb Anđelko Leko (389 milijuna kuna). U svom portfelju njegova tvrtka drži župske hotele Mlini i Astarea, a uskoro će im se pridružiti hotel Orlando, koji je trenutno u izgradnji.

Sredinu liste TOP50 drži Georg Eltz. Točnije, s bogatstvom od 60 milijuna kuna predsjednik Uprave Valamara drži 24. poziciju. Njegova tvrtka ukupno raspolaže s 23 hotela, a samo u Dubrovniku ih ima pet (President, Lacroma, Tirena, Argosy, Valamar Club). Mjesto ispod njega zauzeo je Enver Moralić (59 milijuna kuna), prvi čovjek PPK Kutjeva te vlasnik ljetnikovca Giorgi u Rijeci dubrovačkoj, kao i još nekih objekata u Dubrovniku i Cavtatu.

Vrijedilo bi ovima dodati i obitelj Sahenk (34 milijuna kuna) na 38. mjestu. Točnije, najbogatijeg turskog poduzetnika Ferita Sahenka, vlasnika Dogus grupe, koji je pred pola godine od Dragutina Biondića, vlasnika Heruc Galerije, kupio Villu Dubrovnik.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist