Zanimljivosti

FOLKLORNI VIKEND Slavonci i Konavljani ojačali prijateljstvo!

FOLKLORNI VIKEND Slavonci i Konavljani ojačali prijateljstvo!

Nastupom ispred župne crkve Svetog Srđa i Baha u Pridvorju završen je trodnevni program posjeta slavonskog KUD-a ‘Šokadija’ Pridvorju i Konavlima.

Slavonci su s domaćinima priredili bogat kulturni program. U subotu je u Pridvorju održana prava slavonsko-konavoska večer u kojoj su se izmjenjivala slavonska kola i pridvorska poskočica, a centralni događaj večeri bilo je potpisivanje povelje prijateljstva između KUD-a ‘Šokadija’ iz Šumeća i KUD-a ‘Stjepan Radić’.

Posjet KUD-a ‘Šokadija’ započeo još u petak navečer zajedničkim jednosatnim programom na Trgu Frana Tuđmana u Cavtat, u kojem su prikazana tradicionalna slavonska konavoska kola, ali i foklorna tradicija u pjesmi i riječi. U programu je nastupio i mandolinski sastav KUD-a ‘Stjepan Radić’. Inače, ovo je već peti nastup KUD-a ‘Šokadija’ u Cavtatu, koji sa KUD-om ‘Stjepan Radić’ održava kontinuiranu kulturnu razmjenu još od 2001. godine.

Već za petnaestak dana KUD ‘Stjepan Radić’ ide uzvratni posjet Šumećem, gdje će nastupiti na poznatoj folklornoj manifestaciji ‘Inati se Slavonijo’.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist