Aktualno

Firenca zabranila marendu na ulicama, treba li i Dubrovnik?

Novi zakon, koji je stupio na snagu ovaj tjedan, zabranjuje jelo u četirima ulicama povijesnog centra Firence, a ukoliko ga prekršite, novčanici će vam se ‘olakšati’ za čak 4000 kuna (500€). Lokalna su poduzeća u tim dijelovima zamoljena da stave znakove upozorenja o zabrani na kojima piše: ‘Poštujte stanovnike, trgovce i radnike u ovoj ulici!’.

Zabrana će vrijediti između podneva i 15 sati te od 18 do 22 sata, i tako sljedeća četiri mjesecaa između podneva i 15 sati te od 18 do 22 sata, i tako sljedeća četiri mjeseca u sljedećim zonama: Via de’ Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano and Via della Ninna. Lokalcima je dosta turista koji jedu izvan njihovih prostora, piše Telegraph.

– To nije kaznena, već mjera zastrašivanja. Turisti koji se u Firenci ponašaju kao kod kuće uvijek su dobrodošli, osobito žele li probati naše gastronomske specijalitete – rekao je gradonačelnik Firence Dario Nardella.

Gradonačelnik je istaknuo kako se nova mjera odnosi na ljude koji ‘kampiraju’ u povijesnim jezgrama usred bijela dana, ostavljajući za sobom masne omote od hrane i prazne boce piva. Slično vrijedi i u talijanskoj prijestolnici Rimu. Ondje se, primjerice, ne smijete zaustavljati pokraj fontane Trevi jer je dosad uhvaćen velik broj ilegalnih kupača. U Veneciji ne smijete sjediti na crkvenim stepenicama i jesti, dok su u Milanu zabranjeni selfie štapovi.

Izvor: Telegraph

Pročitajte još

ZAŠTITNO LICE POLICIJE ANDRIJANA BISKUP Nemam priliku izvještavati o lijepim stvarima

Iva Dedo

Profesor Ljubimir odlazi u mirovinu

Dulist

DANAS ZADNJI LET Air Serbia prestaje letjeti prema Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija