Natrag
23.3.2019 17:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

Firenca zabranila marendu na ulicama, treba li i Dubrovnik?

8.9.2018 @ 21:24 Dulist Aktualno

Podijelite:

Novi zakon, koji je stupio na snagu ovaj tjedan, zabranjuje jelo u četirima ulicama povijesnog centra Firence, a ukoliko ga prekršite, novčanici će vam se ‘olakšati’ za čak 4000 kuna (500€). Lokalna su poduzeća u tim dijelovima zamoljena da stave znakove upozorenja o zabrani na kojima piše: ‘Poštujte stanovnike, trgovce i radnike u ovoj ulici!’.

Zabrana će vrijediti između podneva i 15 sati te od 18 do 22 sata, i tako sljedeća četiri mjesecaa između podneva i 15 sati te od 18 do 22 sata, i tako sljedeća četiri mjeseca u sljedećim zonama: Via de’ Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano and Via della Ninna. Lokalcima je dosta turista koji jedu izvan njihovih prostora, piše Telegraph.

– To nije kaznena, već mjera zastrašivanja. Turisti koji se u Firenci ponašaju kao kod kuće uvijek su dobrodošli, osobito žele li probati naše gastronomske specijalitete – rekao je gradonačelnik Firence Dario Nardella.

Gradonačelnik je istaknuo kako se nova mjera odnosi na ljude koji ‘kampiraju’ u povijesnim jezgrama usred bijela dana, ostavljajući za sobom masne omote od hrane i prazne boce piva. Slično vrijedi i u talijanskoj prijestolnici Rimu. Ondje se, primjerice, ne smijete zaustavljati pokraj fontane Trevi jer je dosad uhvaćen velik broj ilegalnih kupača. U Veneciji ne smijete sjediti na crkvenim stepenicama i jesti, dok su u Milanu zabranjeni selfie štapovi.

Izvor: Telegraph

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana