Aktualno

FINANCIRAN EU SREDSTVIMA Uskoro besplatan Wi-Fi na javnim gradskim površinama

Sukladno rezultatima drugog poziva na prijave za inicijativu WiFi4EU, koje je objavila Europska komisija, Grad Dubrovnik je među jedinicama lokalne samouprave koje su dobile bespovratna sredstva za instaliranje bežičnog interneta na javnim prostorima.

Riječ je o iznosu od 15.000 eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima, npr. u gradskim vijećnicama, javnim knjižnicama, muzejima, javnim parkovima i trgovima.

Grad Dubrovnik će tako besplatni Wi-Fi instalirati na nekoj od javnih površina na području Grada, gdje će benefit imati i građani i gosti, a konačna odluka o lokaciji donijet će se u narednih mjesec dana, kada bi trebala biti obavljena i instalacija.

Cilj je inicijative WiFi4EU osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi. Vaučeri koje u okviru inicijative financira Europska komisija dodijelit će se kao potpora za instaliranje pristupnih točaka u središtima javnog života.

Pročitajte još

Nuncijata dobila butigu, promet će se ‘rješavati’ obećanjima za izbore

Dulist

KRISTIĆ O SLUČAJU PEYTON Gradska uprava godinama skriva činjenice i pere ruke

Dulist

Od Duboke ljute do Plata za 25 minuta, zašto policija ne regulira promet?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija