Crna kronika

FIMI MEDIA Optužen i Anto Violić

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora ACI-a Anta Violića zbog počinjena kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Optužnica je podignuta u sklopu afere Fimi Media u kojoj jedan krak kriminala vodi prema državnoj tvrtci s lancem marina na Jadranu.

Violića se tereti da je u dva navrata, u srpnju i rujnu 2008. godine, ‘u nakani pribavljanja znatne imovinske koristi’ za tvrtku Fimi media svojim potpisom odobrio plaćanje dva računa u ukupnom iznosu od 409.282,55 kuna, iako svjestan da usluge navedene u računima nisu pružene, piše Novi list.

Optužnica protiv Violića još nije pravomoćna, jer Dubrovčanin ima pravo prigovora koji će razmatrati optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci. Anto Violić se u istrazi branio šutnjom.

Podsjetimo, novi proces Violiću dolazi niti mjesec dana od nepravomoćne osuđujuće presude na uvjetnu kaznu zatvora zbog makinacija kojima su fiktivnim računima iz ACI-a nezakonito izvučene oko 222 tisuće kuna u korist privatne tvrtke dubrovačke poduzetnice Jelene di Ceglie.

Prema presudi, Violić je svojim potpisom odobrio isplatu, iako je bio svjestan da usluge navedene u računima nisu ni naručene od ACI-ja, ni izvršene, niti je sklopljen ugovor o tome. Violiću je izrečena uvjetna kazna od osam mjeseci zatvora, dok je dubrovačkoj poduzetnici odrezana uvjetna kazna od deset mjeseci zatvora.

Pročitajte još

ZBOG KRAĐA PO UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA 45-godišnjaku određen istražni zatvor

Dulist

UHIĆEN 45-GODIŠNJAK Osumnjičen za 15 provala na Pilama i po Lapadu

Dulist

Tri mladića ‘pala’ s četiri kilograma marihuane, pola namjeravali preprodati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija