Natrag
20.4.2019 15:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

FIMI MEDIA Optužen i Anto Violić

18.3.2017 @ 10:14 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora ACI-a Anta Violića zbog počinjena kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Optužnica je podignuta u sklopu afere Fimi Media u kojoj jedan krak kriminala vodi prema državnoj tvrtci s lancem marina na Jadranu.

Violića se tereti da je u dva navrata, u srpnju i rujnu 2008. godine, ‘u nakani pribavljanja znatne imovinske koristi’ za tvrtku Fimi media svojim potpisom odobrio plaćanje dva računa u ukupnom iznosu od 409.282,55 kuna, iako svjestan da usluge navedene u računima nisu pružene, piše Novi list.

Optužnica protiv Violića još nije pravomoćna, jer Dubrovčanin ima pravo prigovora koji će razmatrati optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci. Anto Violić se u istrazi branio šutnjom.

Podsjetimo, novi proces Violiću dolazi niti mjesec dana od nepravomoćne osuđujuće presude na uvjetnu kaznu zatvora zbog makinacija kojima su fiktivnim računima iz ACI-a nezakonito izvučene oko 222 tisuće kuna u korist privatne tvrtke dubrovačke poduzetnice Jelene di Ceglie.

Prema presudi, Violić je svojim potpisom odobrio isplatu, iako je bio svjestan da usluge navedene u računima nisu ni naručene od ACI-ja, ni izvršene, niti je sklopljen ugovor o tome. Violiću je izrečena uvjetna kazna od osam mjeseci zatvora, dok je dubrovačkoj poduzetnici odrezana uvjetna kazna od deset mjeseci zatvora.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana