Natrag
20.4.2018 22:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Film posvećen Jean-Michelu Nicolieru u Dubrovniku

29.11.2016 @ 16:31 Dulist Hrvatska
3;3

Podijelite:

Povodom proslave dana Dubrovačkih branitelja i 25 obljetnice obrane grada u organizaciji Udruge Hrvatskih branitelja Dragovoljaca Domovinskog rata i grada Dubrovnika, ponedjeljak 05. prosinca 2016. godine, s početkom u 19:00 sati u kinu Sloboda održat će se projekcija dugometražnog dokumentarnog filma ‘SVE JE BIO DOBAR SAN’ (Le „Frenchie“ de Vukowar) redatelja Branka Ištvančića.

Potresen, intiman i dirljiv dokumentarac ‘Sve je bio dobar san’ proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak Francuza Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz vizuru njegova majke Lyliane Fournier. Ona traga za posmrtnim ostacima svojeg sina, ali i podacima koji govore o njemu od dolaska u Hrvatsku pa do odlaska u ratni pakao Vukovara.
Nakon što je uvršten među deset finalista u konkurenciju za uglednu nagadu URTI Grand Prix for Autor’s Documentary u Francuskoj. Film je nagrađen nagradama Grand Prix, za najbolji film, za najbolju režiju i najbolju glazbu na festivalu Trsat u Hrvatskoj i nagradom za najbolji dokumentarac na međunarodnom festivalu Beyond the Borders u Grčkoj.
Dokumentarni film ‘Sve je bio dobar san’ redatelja Branka Ištvančića uvršten je nedavno u selekciju prestižnog IDFA Docs for Sale programa koji se odvijao za vrijeme ovogodišnjeg IDFA Međunarodnog festivala dokumentarnog filma od 16. do 27. studenog 2016. godine u Amsterdamu u Nizozemskoj.
Ovaj autorski dokumentarac koji na drugačiji način promiče istinu i vrijednosti Domovinskog rata nastao je u produkciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, Udruge Dr. Ante Starčević iz Tovarnika i Udruge Artizana, a uz potporu Ministarstva branitelja, Zaklade Adris i Vukovarsko-srijemske županije. Na snimanju filma koje je trajalo nekoliko godina sudjelovala je brojna profesionalna filmska ekipa i drugi sudionici koji su doprinijeli realizaciji filma.
Ulaz na projekciju je besplatan!

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana