Natrag
19.2.2019 18:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Film Mare Šuljak u Oberhausenu

27.3.2013 @ 13:49 Baldo Marunčić Kultura
2;2

Podijelite:

Eksperimentalni film Site Selection dubrovačke redateljice Mare Šuljak uvršten je u program 59. izdanja Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu.

Site Selection trominutni je eksperimentalni film koji sadrži i elemente animacije. Sastavljen od fotografija gradskih pročelja, film je o lisici koja lutajući gradom traži svoje mjesto. Prikazan je na 21. Danima hrvatskog filma, gdje je Mare Šuljak osvojila nagradu za najbolju debitanticu. Za koncept i realizaciju filma zaslužna je autorica, a film je nastao u produkciji Kinokluba Zagreb.

Mare Šuljak je 2008. godine diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Zlatka Kesera, a Site Selection njezin je prvi film.

Site Selection prikazat će se u međunarodnom natjecateljskom programu festivala kao jedan od 57 filmova iz 29 zemalja koji su izabrani između 4960 prijavljenih radova. U popratnom programu festivala bit će prikazani dokumentarni radovi Petra Krelje, Krste Papića i Zorana Tadića.

Festival će se održati od 2. do 7. svibnja.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana