Kultura

Festival opernih arija “Tino Pattiera“

Operne arije

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje Festival opernih arija “Tino Pattiera“ po prvi put u svojoj organizaciji, a koji će se održati 1. i 5. srpnja 2014.

Obje večeri orkestrom će dirigirati indonezijski dirigent Noorman Widjaja, a kao solisti nastupit će naše poznate sopranistice Nikolina Pinko i Sandra Bagarić, makedonski tenor Gjorgji Cuckovski, sjevernokorejski bariton Sang Lee, te naša violončelistica Ana Rucner.

Festival opernih arija „Hommage Tino Pattiera“ nosi ime i organizira se u znak sjećanja na svjetski poznatog opernog pjevača, tenora Tina Pattieru, rođenog 1890. u Cavtatu.

Tino Pattiera bio je veliko i slavno ime europskih i svjetskih opernih kuća prve polovice 20. stoljeća. Bio je prvak Kraljevske saske dvorske opere u Dresdenu te član Berlinske državne opere. Tenor specifičnog glasa koji je s posebnom lakoćom interpretirao naslovne uloge lirskog i dramskog karaktera najpoznatijih djela operne literature.

Njegova ostvarenja predstavljaju neprolaznu vrijednost za sve one koji su ga poznavali a i za nove mlade slušatelje koji će ga tek otkriti. Brojne naslovne uloge velikih opera koje je Pattiera tumačio na opernim pozornicama svijeta svjedoče o veličini ovog izuzetnog tenora.

Informacije, rezervacija i prodaja karata u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), na tel. 020 417110, mob. 099 2211 585, e-mail sales@dso.hr, u turističkoj agenciji Stradun TIC, Placa bb, na tel. 323 350, turističkoj agenciji Perla Adriatica, Frana Supila 2 na Pločama, na tel. 020 422766, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist