DuList IN

FESTIVAL MLADIH Dapalovci pokazali svoje glazbeno znanje u Bad Homburgu!

Dubrovački glazbeni sastav Dapal sudjelovao je u programu razmjene mladih glazbenika s gradom prijateljom Bad Homburgom boravivši u Bad Homburgu od 30. kolovoza do 4. rujna za vrijeme trajanja festivala mladih pod nazivom Laternenfest.

Nastupom benda Dapal u Bad Homburgu uspješno je završio dvogodišnji program razmjene mladih u području suvremene glazbe, kako javljaju iz Grada Dubrovnika. U dvije godine mladi glazbenici iz Dubrovnika i Bad Homburga (glazbeni sastav Under8teen) sklopili su prijateljstva te zajednički nastupali na scenskim prostorima i manifestacijama u Dubrovniku i Bad Homburgu. Osim druženja, oba glazbena sastava prilikom boravka u Dubrovniku i Bad Homburgu imali su zanimljiv edukativno zabavni program, kroz koji su se upoznali s baštinom i kulturom dva prijateljska grada. Tijekom svog boravka u Bad Homburgu, dubrovački mladih glazbenici održali su koncert u kulturnom centru E-werk te sudjelovali u glazbenom programu tog centra s još devet glazbenih sastava. Vidljiv je napredak u kvaliteti glazbe i izvedbe oba sastava, koji su počeli stvarati i autorsku glazbu. Mladi dubrovački glazbenici izveli su svoj jednosatni program na središnjoj pozornici festivala Laternenfest.

Bend Dapal proizvod je izvrsne škole suvremene glazbe, koja djeluje već desetak godina u sklopu Osnovne škole Lapad, pod ravnanjem profesora Frana Pavlovića. Ovaj je projekt dio strateškog gradskog programa Mladi i Grad skupa, a od ove se godine uspješno nastavlja u suradnji s Klubom mladih Orlando, u čijim prostorima bend Dapal trenutno vježba.

Foto: DuList

Fotografije nastupa pogledajte ovdje.

Pročitajte još

NOVI SINGL VALETUDA ‘Pjesma je inspirirana istinitim događajem s turneje’

Dulist

17 GODINA VALETUDA Mi nismo ljudi iz velikog grada niti takvu glazbu želimo svirati

Hrvoje Curić

POČEO FESTIVAL ‘TIŠINA MOLIM!’ Furesti nasmijali puno Kino Slobodu

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija