Kultura

FESTA 2020. Operne dive zapjevale u čast našem Parcu

FESTA 2020. Operne dive zapjevale u čast našem Parcu

Koncert opernih diva u crkvi svetog Vlaha održan je ove subote navečer u sklopu manifestacije Festa 2020. Operne dive mezzosopranistica Diana Hilje, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović i sopranistica Jelena Štefanić uz klavirsku pratnju Alberta Frka izvedbama su oduševile brojnu publiku.

Mezzosopranistica Diana Hilje prvakinja opere HNK u Zagrebu, rođena je u Dubrovniku, a diplomirala i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Jedna je od vodećih mezzosopranistica u Hrvatskoj. Sudjeluje u izvedbama cijelog opernog repertoara u matičnoj kući, a kao gošća nastupa u riječkoj, splitskoj i osječkoj operi.

Dubravka Šeparović nacionalna je operna prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Rođena je u Dubrovniku.U zagrebu je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu ( 1993) i Muzičkoj Akademiji (1998). Dobitnica je brojnih priznanja: nagrade ‘Milka Trnina (2007)’, nagrade ‘Marijana Radev’ (2002, 2011, 2015), nagrade ‘Tito Strozzi'(2011), nagrade Hrvatskog glumišta (2003), dva puta nagrade Orlando (2001,2013),nagrade grada Zagreba (2012), nagrade grada Dubrovnika (2018),odlikovanje Danice hrvatske s likom Marka Marulića (2014).

Sopranistica Jelena Štefanić rođena je u Varaždinu. Nakon završene Srednje glazbene škole Varaždin, Štefanić upisuje Akademiju za glazbu i scensku umjetnost u Beču. Na istoj akademiji magistrira i smjer opere. Usavršavala se kod baritona Natale de Carolisa, Ruže Pospiš Baldani, Silvye Geszty te Simona Dešpalja.

Na programu manifestacije FESTA 2020. slijedi gala koncert ‘LA MUSICA DI NOTTE’, posvećen uspomeni na maestra Đela Jusića, sudjeluju klape, pjevači, Mješoviti zbor Libertas uz Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Viktora Lenerta. Koncert se održava kongresnoj dvorani hotela Valamar Lacroma.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist