Politika

Evo zašto Nikolac nije smio ući na skupštinu HNS-a

Evo zašto Nikolac nije smio ući na skupštinu HNS-a

Ivica Nikolac, trenutni podpredsjednik Općinske organizacije HNS-a Ploče i dosadašnji predsjednik HNS-ovog Županijskog suda časti, bio je spriječen u sudjelovanju na današnjoj izbornoj skupštini HNS-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Na vratima dvorane članovi verifikacijske komisije rekli su mu kako se 'ne nalazi na popisu', premda mu  je na njegovu adresu uredno uručen poziv, s kojim je kao akreditacijom i došao na izbornu skupštinu.
– Odlukom Županijskog suda časti Dujmović je izbačen iz stranke. Ne znam što sam pogriješio, samo sam radio svoj posao, odnosno reagirao po prijavi iz Metkovića – kazao je za duList Nikolac. Objašnjava kako je sjednica suda časti održana u tri prilike.

– Mi smo 15. listopada dobili prijavu kako Dujmović gomila funkcije, što je protivno Statutu. Mi po Članku 9. stavak 5. Statuta nemamo dužnost pozvati ga na našu sjednicu, ali je ipak pozvan, i to tri puta. Prvi put se nije pojavio i tražio je da mu pošaljemo pismeni poziv. Kad smo mu poslali poziv pismeno, opet se nije pojavio na zakazanoj sjednici, a sat i pol kasnije sjedao je na Županijskoj skupštini. Treći put sjednicu smo organizirali u Pločama 22. studenog, i ni tamo se nije pojavio.Mi smo istog dana našu odluku o isključenju poslali u stranačku središnjicu, ali su nam oni rekli da nisu ništa dobili i da im pošaljemo preporučenom pošiljkom, što smo i učinili 29. studenog i imamo potvrdu da su odluku primili – objašnjava Nikolac, inače u stranci poznat kao dio 'stare garde' osnivača, ljudi bliskih pokojnoj Savki Dabčević Kučar.

Sud časti odluku je preporučeno poslao na tri adrese: Kneza Mislava 8 – Zagreb (Središnji ured HNS-a), Ogrc 3 – Trpanj (Valentin Dujmović) i Ćira Carića 3 -Dubrovnik (HNS DNŽ).

Podsjetimo, baš je Nikolac, kao predsjednik županijskog suda časti HNS-a potpisao odluku o isključenju Valentina Dujmovića iz stranke, nakon što je Dujmovića za gomilanje dužnosti Sudu časti prijavio Metkovac Slobodan Volarević.

Nakon održane izborne skupštine novinarima su podijeljena dva priopćenja. U prvom, kojeg potpisuje Žarko Stilin iz Središnjeg ureda HNS-a, a koji je datiran na 29. studenog (na dan poslane odluke Suda časti), ističe se kako svi članovi protiv kojih je pokrenut ili se vodi postupak pred sudom časti imaju sva prava i dužnosti koja im Statutom pripadaju, te kako 'jedino predsjednik (predsjednica) HNS-a može donijeti odluku o suspenziji člana (članice) HNS-a, u skladu s odredbama Statuta HNS-a'.

U drugom priopćenju Središnjeg ureda, također s datumom 29. studenog, koje potpisuje voditeljica PR ureda Renata Potočnik, navodi se kako Središnji odbor nije zaprimio odluku Županijskog suda časti koja bi se ticala isključenja Valentina Dujmovića iz stranke.
– Temeljem Statuta stranke, konačnu odluku o isključivanju određenog člana stranke donosi Središnji sud časti, koji također nije zaprimio prijavu. Eventualna odluka Županijskog suda časti ne uzrokuje nikakve učinke na bilo kojeg člana do odluke Središnjeg suda časti koja je pravomoćna i konačna – stoji u priopćenju.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist