Aktualno

Evo kako do jeftinije HEP-ove struje

HEP od utorka, 1. listopada smanjuje cijenu električne energije, što će građanima donijeti šest do sedam posto niže mjesečne račune za struju, ovisno o tarifnom modelu koji se koristi.

S obzirom da se obračun električne energije za kućanstva obavlja jednom u šest mjeseci, u HEP-u navode da će se za razgraničenje potrošnje na dan primjene novih cijena koristiti dostavljena očitanja brojila ili procjena stanja brojila za taj dan, navodi Glas Istre.

Kako bi se nove cijene primjenjivale na stvarnu potrošnju građani se pozivaju da 1. listopada očitaju te dostave stanje brojila putem besplatnog telefona 0800-0555, ili putem web stranice: www.hep.hr, odnosno putem aplikacije ‘Moj račun’. Treća mogućnost jest nazvati besplatni potrošački telefon lokalnog HEP distributera (Elektra Zagreb, Elektroistra, Elektrodalmacija, Elektroslavonija, Elektrolika…). Rok za dostavu stanja brojila je 10. listopad. Potrošačima će uz sljedeći redovni obračun biti odvojeno iskazana potrošnja do 1. listopada te nakon tog datuma, prenosi tportal.hr.

Pritom HEP neće slati zamjenske uplatnice kupcima kojima je razlika iznosa mjesečne rate manja od deset kuna, kao ni onima kojima je redovni obračun tijekom listopada ili studenoga. Svim će potrošačima razlika biti obračunata prilikom sljedećeg redovnog obračuna. Na koncu, oni potrošači kojima je HEP opskrbljivač i dalje će dobivati jedan račun za struju, dok će kupci drugih opskrbljivača dobivati dva računa, i to račun od izabranog opskrbljivača za potrošenu električnu energiju te račun od HEP-a za korištenje mreže.

Pročitajte još

STIGAO IZ ITALIJE Muškarac u izolaciji u OB Dubrovnik zbog sumnje na koronavirus

Dulist

ZBOG KORONAVIRUSA Ministarstvo predložilo zabranu posjeta domovima za starije i djecu

Dulist

ALH Nismo osjetili značajnije posljedice koronavirusa, ali su mjere zaštite pojačane

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija