Natrag
19.4.2019 06:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Evo kako do jeftinije HEP-ove struje

30.9.2013 @ 18:03 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

HEP od utorka, 1. listopada smanjuje cijenu električne energije, što će građanima donijeti šest do sedam posto niže mjesečne račune za struju, ovisno o tarifnom modelu koji se koristi.

S obzirom da se obračun električne energije za kućanstva obavlja jednom u šest mjeseci, u HEP-u navode da će se za razgraničenje potrošnje na dan primjene novih cijena koristiti dostavljena očitanja brojila ili procjena stanja brojila za taj dan, navodi Glas Istre.

Kako bi se nove cijene primjenjivale na stvarnu potrošnju građani se pozivaju da 1. listopada očitaju te dostave stanje brojila putem besplatnog telefona 0800-0555, ili putem web stranice: www.hep.hr, odnosno putem aplikacije ‘Moj račun’. Treća mogućnost jest nazvati besplatni potrošački telefon lokalnog HEP distributera (Elektra Zagreb, Elektroistra, Elektrodalmacija, Elektroslavonija, Elektrolika…). Rok za dostavu stanja brojila je 10. listopad. Potrošačima će uz sljedeći redovni obračun biti odvojeno iskazana potrošnja do 1. listopada te nakon tog datuma, prenosi tportal.hr.

Pritom HEP neće slati zamjenske uplatnice kupcima kojima je razlika iznosa mjesečne rate manja od deset kuna, kao ni onima kojima je redovni obračun tijekom listopada ili studenoga. Svim će potrošačima razlika biti obračunata prilikom sljedećeg redovnog obračuna. Na koncu, oni potrošači kojima je HEP opskrbljivač i dalje će dobivati jedan račun za struju, dok će kupci drugih opskrbljivača dobivati dva računa, i to račun od izabranog opskrbljivača za potrošenu električnu energiju te račun od HEP-a za korištenje mreže.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana