Natrag
16.12.2018 00:57

facebook

twitter

google

rss

dulist
Loading Događanja

« All Događanja

  • This događaj has passed.

Suvremeni koncert // V. Rižakov

5.11.2017 @ 20:00 - 23:00

JULJ ANSAMBL
Moskva (Rusija)

Redatelj: Viktor Rižakov
Glazbeni voditelj: Tatjana Pihonjina
�Video: Vladimir Gusev
Kostimografija: Ana Hrustaljeva

Igraju: Stjepan AZARJAN, Roman VASILJEV, Artjom DUBRA, Aleksej JERMOŠKIN, Aleksej KAMANJIN, Sergej NOVOSAD, Irina OBRUČKOVA, Ronald PELIN, Alevtina TUKAN, Varvara FEOFANOVA, Jordan FRYE, Sergej ŠADRIN, Varvara ŠMIKOVA, Nikita JUSKOV

Što ako se pokuša ispričati sva povijest 20.stoljeća, ali se pri tome ne izgovaraju riječi, ne priča priča, ne igraju scene? Što ako ju se pokuša “ispuniti”? Odgovarajući na to pitanje, rodila se ideja predstave ”Suvremeni koncert” istraživajući stoljeće koje je prošlo iz agledavajući se u našu današnjicu. Predstava je kao simfonija iz najznačajnijih svjetskih glazbenih hitova.
Svako novo desetljeće rađa novi stil, svaki novi politički prevrat rađa protest, rađa subkulturu koja oblikuje novu glazbu. Glazba je poput najosjećajnijeg i najosjetljivijeg znanja o svome vremenu i čovjeku.

I tako počinjemo od prvog desetljeća 20.stoljeća i dolazimo k sebi u prvom desetljeću 21.stoljeća – čujemo vrijeme koje je prošlo i ono današnje u ritmovima, intonacijama i melodijama čitave kugle zemaljske. Na kraju se nadamo da ćemo nešto dobro čuti i u ”danas”. Kroz takvu rekonstrukciju vremena i njegove glazbene kulture Viktor Rižakov i JuljAnsambl pokušavaju složiti sliku današnjeg svijeta. Mladi uvijek zahtijevaju slobodu, uvijek pjevaju o ljubavi, o snu, o nekoj posebnoj vjeri ili očaju nemogućnosti za ljubiti ili biti ljubljen. Ukratko, mladi vole pjevati, a rat ljubi mlade. Iz ove nepomirljive proturječnosti stupa povijest na pozornicu.

Komentari

Details

Date:
5.11.2017
Time:
20:00 - 23:00
Website:
https://www.facebook.com/events/1490969050984488

Organizator

To Du

Lokacija

Kazaliste Marina Drzica
Pred Dvorom 3
Dubrovnik, 20000 Croatia
+ Google Map

Komentari

   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana