Natrag
20.10.2018 19:34

facebook

twitter

google

rss

dulist
Loading Događanja

« All Događanja

  • This događaj has passed.

Sandra Heinz Panorama

6.7.2017 @ 21:00 - 14.7.2017 @ 22:00

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik poziva Vas na otvorenje izložbe Panorama Sandre Heinz koje će se održati u četvrtak 6. srpnja u Galeriji Flora u 21 sat.
Izložba se može pogledati svaki dan od 18 do 22 sata.

U radovima Sandre Heinz bitnu ulogu igraju sukob vremena i sjećanja, odnosno pridržavanje za tragove života.
To je posebno vidljivo u „Arhivima vremena“, kojima pripada rad Panorama. Kroz određen vremenski period, prikupljali i pohranjivali su se podaci iz novina u različitim oblicima, između ostalog s namjerom da se nešto suprotstavi svakodnevnom brzom ritmu izmjene i preplavljenosti informacija.
„U završnim radovima sačuvani su svi godišnji primjerci novina i arhivirani u različitim oblicima. Prolaznost i kontinuitet u ovom slučaju međusobno si idu u prilog. Vijesti i novosti nalaze se u stalnom protoku, izmjenjuju se i simboliziraju u svojem arhiviranom obliku tijek života. Heinz se odupire prolaznome kako bi naposlijetku ponovo ukazala koliko je prolazno jučer. Za razliku od uobičajenih izdanja godišnjih pregleda, njoj uspijeva uz pomoć odabranog umjetničkog izričaja (forme) zadržati poseban intenzitet za događaje u vremenu.“ (Dr. Peter Forster, Museum Wiesbaden)
Za završni rad panorama svaki je dan presavinuta panorama – stranica njemačkih novina ‚Frankfurter Rundschau‘ i osim kod nekih praznina, potpuno premazana bijelom bojom, opšivena bijelim koncem i konačno sve sašivene zajedno tako da formiraju Leporello knjižicu (foto album). Tako su nastale 53 tjedne trake. Rad preko površine cijelog zida u cijelosti će biti prikazan u Galeriji Flora, nadopunjen nekim fotografijama koje prikazuju detalje spomenutih bijelo glaziranih fotografija.

Program se ostvaruje uz potporu Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture RH, kojima ovom prilikom zahvaljujemo.

Komentari

Details

Start:
6.7.2017 @ 21:00
End:
14.7.2017 @ 22:00
Website:
https://www.facebook.com/events/314300925690983

Organizator

Galerija Flora

Lokacija

Galerija Flora
Setaliste Kralja Zvonimira
Dubrovnik, 20000 Croatia
+ Google Map

Komentari

   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana