Sport

EUROPSKO PRVENSTVO DO 17 GODINA Teška, ali vrijedna pobjeda nad Francuzima

EUROPSKO PRVENSTVO DO 17 GODINA Teška, ali vrijedna pobjeda nad Francuzima

Hrvatska reprezentacija do 17 godina pobjedom je startala s nastupima na Europskom prvenstvu u Tbilisiju. U 1. kolu D skupine svladana je Francuska, ali točno u skladu s najavama našeg trenera Hrestaka, nimalo lagano i jednostavno. Prvenstveno i zbog narasle kvalitete francuske vrste.

Početak je bio sve samo ne ugodan za mlade Hrvate. Prvu su četvrtinu suparnici dobili 2:0, a Iv Marić nažalost nije realizirao kazneni udarac kod vodstva Francuske 1:0. Slično će se nažalost istom igraču dogoditi i u drugoj četvrtini kada nije realizirao još jedan peterac. Kada su u drugoj četvrtini naši igrači poravnali (Tomasović s igračem više, te ljevak Stahor), pomislili smo da je to trenutak preokreta, ali… Kapetan i najbolji igrač Francuza, tamnoputi centar Vernoux, a 28 sekundi prije kraja druge dionice i Debiais pogađaju za novo vodstvo Francuske od dva pogotka razlike (4:2). Zaostajanje nakon prve polovice susreta s 2 gola sigurno nije bilo u planovima našeg stožera i igrača. Treća dionica je bilo ipak razdoblje najbolje naše igre. Marić i Stahor poravnavaju (4:4), ali Francuzi ili preciznije sidraš Vernoux se ne predaju. Sredinom treće četvrtine Francuska je još ta koja ima rezultatsku prednost (5:4). Tada, u minutu i pol, Hrvatska postiže dva uzastopna gola (Tomasović s igračem više i Požarić iz protunapada) za prvo vodstvo Hrvatske na utakmici (6:5). Nije ni to bilo dugog vijeka jer je Francuska izjednačila, da bi na posljednji odmor, igrači ipak otišli s našom prednosti – (7:6, Stahor).

U zadnjoj dionici je osigurana pobjeda. Marin Tomasović s dva uzastopna gola (jedan s igračem više i jedan iz protunapada) podiže prednost na 9:6, te jamči mirnu završnicu i prve bodove u Tbilisiju.

U ponedjeljak, 12. kolovoza u 2. kolu D skupine Europskog prvenstva Hrvatska će igrati protiv Španjolske (15.30 sati), vjerojatno najjačeg suparnika u skupini, te će za pobjedu nedvojbeno morati iskazati još bolje izdanje.

EUROPSKO PRVENSTVO (DO 17) – Tbilisi, 11. do 18. kolovoza

HRVATSKA – FRANCUSKA 9:7 (0:2, 2:2, 5:2, 2:1)

TBILISI – Suci: Galkin (Rusija) i Castagnola (Italija)

HRVATSKA: Pavić, Požarić 1, Stanić Curkov, Stahor 3, Škaro, Tomasović 4, Babić, Marić 1 (0+0), Božan, Perić, Radić, Topolovac. TRENER: Hrvoje Hrestak

FRANCUSKA: Garcia, Cavaillon, Barsotelli, Vilcot Lambert, Debiais 1, Moussa Benyasinne, Drahe, Ait Dahmane, Armingoil, Vernoux 3, Vanhille 1, Carpentras 1, Rossi.

Izvor: HVS

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist