DuList IN

ERASMUS RAZMJENA Napravili smo đir zidinama sa stranim studentima

ERASMUS RAZMJENA Napravili smo đir zidinama sa stranim studentima

Ovog smo se četvrtka probudili nešto ranije kako bi s 40-ak studenata na razmjeni u Dubrovniku napravili đir po Zidinama. Oduševljenje pogledom nisu sakrivali, a mnogima je ovo prvo putovanje van vlastite države.

-Ovo je nevjerojatno. Tek kada dođete ovdje gore i pogledate prema Stradunu vidite koliko su moćne ove zidine – komentirao je jedan od studenata prilikom šetnje. Studenti su imali priliku ovog sunčanog listopadskog dana ne samo prošetati se zidinama već i naučiti od lokalnih studenata i poneku povijesnu činjenicu. Pitali smo ih o prvim impresijama Dubrovnika te su se složili kako je grad prelijep, ali isto tako opterećen brojnim turistima, zbog čega, kako kažu, dobivaju dojam pomalo jeftine atrakcije. Bez obzira na prve impresije brojni studenti sa smiješkom su  obišli zidine i priznali kako bez obzira na sve u Dubrovniku – uživaju!

Podsjetimo, u zimskom semestru akademske 2018./2019. na Sveučilište u Dubrovniku dolazi studirati rekordan broj studenta na razmjeni – njih ukupno 67. Studenti su iz 17 zemalja diljem svijeta, a najviše ih je iz Poljske, Španjolske i Portugala. Slijede studenti iz Njemačke i Italije, Belgije, Grčke, Litve, Češke, Francuske, Slovačke, Latvije, Rumunjske, Makedonije, Kosova i Uzbekistana. Ove godine na Sveučilište u Dubrovniku dolazi i jedan student iz Azerbejdžana. Najviše će studenata studirati na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, zatim na Odjelu za komunikologiju, Odjelu za umjetnost i restauraciju i Odjelu za elektrotehniku i računarstvo.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist