Natrag
24.4.2019 20:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Energetski dani Dubrovačko-neretvanske županije

31.3.2014 @ 23:07 Dulist Županija
2;2

Podijelite:

Regionalna razvojna agencija DUNEA i Dubrovačko-neretvanska županija organiziraju ”Energetske dane” s ciljem podizanja svijesti i informiranja građana o važnosti energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, kao i mogućnostima sufinanciranja ugradnje takvih izvora energije kroz natječaje koje raspisuje Županija.

Ovo je prvi značajni korak DNŽ u tom smjeru koji će se nastaviti provoditi i u sljedećim godinama.

Program je počeo u ponedjeljak u Stonu s Malom školom energetske učinkovitosti u OŠ Ston te Lokalnim energetskim forumom. Svečano otvorenje planirano je za utorak, 1. travnja u Hotelu Adria, kada će se govoriti o Planu i program energetske učinkovitosti DNŽ te projektima iz područja energetike koje provodi DUNEA (ALTERENERGY, MEESHARTILITY, LEGEND, INTERMODAL).

U nastavku su predavanja otvorena za građane gdje će, između ostalog, biti riječi o modelima financiranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), kao i natječajima za građanstvo koje će, u suradnji s FZOEU, provesti Dubrovačko-neretvanska županija u narednom razdoblju. U utorak će biti održane i Male škole energetske učinkovitosti u osnovnim školama Župa dubrovačka i Cavtat.

Trećeg dana, u srijedu 2. travnja, u prostorima Sveučilišnog kampusa predviđene su četiri radionice za građane i to o geotermalnoj energiji, energetici i transportu, energetskom certificiranju i energetskoj obnovi te energetskim zadrugama. Zainteresirani građani mogu se prijaviti za radionice i predavanja na mail energetskidani@dunea.hr ili telefon 638-452, danas do 12 sati. Više informacija na www.dunea.hr.

Županija je prepoznala važnost planiranja procesa energetski održivog razvoja te je izradila Plan energetske učinkovitosti u neposrednoj potrošnji Dubrovačko-neretvanske županije za 2014. godinu kao i za naredne godine (2014-2016).

Na temelju „energetskog pregleda“ županije, donesene su mjere koje će se provoditi za navedeno razdoblje u cilju ostvarenja ušteda energije, primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva. Jedna od 7 mjera Plana je organiziranje Energetskih dana DNŽ u suradnji s DUNEA-om.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana