Aktualno

Ekskluzivno: Vlahušić ukida parking na Batali!

Ekskluzivno: Vlahušić ukida parking na Batali!

Ulica Nikole Tesle, od Batale do Robne kuće Minčeta, postaje četverotračna cesta, na kojoj se auti više neće moći parkirati, što je razljutilo građane koji gravitiraju tom dijelu grada. A tu informaciju potvrdio nam je pročelnik Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte Grada Dubrovnika Dinko Mirić.

– Učinit ćemo sve da ubrzamo promet u Gradu Dubrovnika, da bude manje zastoja i ja se nadam da nam nitko neće to zamjeriti. Bit će uskoro gotova javna garaža u objektu Atlantske plovidbe, te ćemo tamo osigurati dio parkirnih mjesta jer je jedan dio predviđen kao javni parking, a drugi dio za stanare. Pored Grawea ćemo također osigurati parkirna mjesta, čistimo teren tamo gdje je bila stara ambulanta od Dubrovkinje. Prema tome ništa se neće izgubiti. Bit će kompenzirano svako parkirno mjesto na drugim prostorima, vrlo blizu Ulice Nikole Tesle. Osigurat ćemo po dvije trake u svakom smjeru na Ulici Nikole Tesle i time ćemo bitno ubrzati promet. Naši građani neće biti oštećeni u nijednom smislu, a promet će biti znatno ubrzan – istaknuo je za duList Dinko Mirić. Prema njegovim riječima četverotračna cesta bi trebala profunkcionirati za najviše 7 dana.
 
– Ekipa radi po noći, iscrtavanje je počelo, a doći će na red i Ulica Nikole Tesle, i to vrlo brzo. Idemo po redu. Četiri trake će profunkcionirat kad ocrtamo, a ocrtavanje teže ide jer nije riječ o obnovi,  treba odmjeravati, a to malo sporije ide, nego što je išlo prije, kad smo preko postojećih traka obnavljali signalizaciju-zaključio je Mirić.  
 
Na naš upit o tome da će se u budućoj zgradi Atlantske plovidbe organizirati gradski parking, iz ove tvrtke su nam odgovorili kako ih nitko iz Grada Dubrovnika o osiguravanju parkinga u njihovoj novoj zgradi nije niti pitao niti obavijestio. Kako je riječ još uvijek o gradilištu, iz Atlantske dodaju, kako se parking trenutačno ne može organizirati zbog sigurnosnih razloga.
 

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist