GradPolitika

EKSKLUZIVNO Franković traži ostavke svih gradskih vijećnika HDZ-a!

EKSKLUZIVNO Franković traži ostavke svih gradskih vijećnika HDZ-a!

HDZ uoči današnje sjednice Gradskog vijeća čekaju u pravom smislu tektonske promjene.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, na adrese gradskih vijećnica Dubravke Šuice, Dubravke Marunčić, vijećnika Marija Obuljena te predsjednika Gradskog vijeća Nika Bulića stiglo je pismo predsjednika HDZ-a Mata Frankovića u kojem on traži od njih podnošenje pisanih ostavki (ovjerenih kod javnog bilježnika) na svoje dužnosti u Gradskom vijeću. Rok za ispuniti njegov zahtjev je danas do 16 sati.
-Ne želim komentirati unutarstranačka događanja – kratko nam je odgovorio Mato Franković, predsjednik HDZ-a.

-Vjerojatno je došlo do nekog nesporazuma unutar nas. Na tijelima stranke ćemo već sutra vidjeti o čemu se radi pa ćemo znati detaljnije informacije – rekao nam je kratko Mario Obuljen jedan od gradskih vijećnika te stranke.

Nažalost, do komentara gradske vijećnice i potpredsjednice HDZ-a Dubravke Šuice te Dubravke Marunčić i predsjednika Gradskog vijeća Nika Bulića nismo uspjeli doći. Ipak prema informacijama s kojima raspolaže DuList, razlog ovakvog postupka može se pronaći u činjenici da su spomenuti vijećnici HDZ-a, na subotnjem, prvom dijelu sjednice Gradskog vijeća koja se nastavlja danas, glasovali suprotno dogovoru Gradskog odbora te stranke.

Dio članova HDZ-a zgrožen je i činjenicom da se o Vlahušićevom Izvješću o radu za prvu polovicu ove godine na sjednici nije glasovalo već je primljeno na znanje, a posebice je bilo zanimljivo gledati izglasavanje točke o izvršenju proračuna za prvu polovicu godine. Naime, dok Gradski odbor na čelu s Frankovićem cijelo vrijeme tvrdi kako je gradski proračun nerealan i loše sastavljen, HDZ-ovi vijećnici čini se s njime nemaju nekakav posebni problem.

Bit će izrazito zanimljivo vidjeti što će se dalje događati, no sigurno je kako iza ovoga više nema povratka. Otvoreni rat između Mata Frankovića i Dubravke Šuice je počeo, a kako će reagirati predsjednik HDZ-a na nacionalnoj razini Tomislav Karamarko, ostaje tek za vidjeti. Iako je evidentno da su se vijećnici oglušili na stranačke odrednice i stegu, vrijedi podsjetiti kako je Niko Bulić osobni prijatelj s Karamarkom, dok je Šuica potpredsjednica stranke i zastupnica u europarlamentu.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist