Politika

Ekskluzivni intervju Pera Vićana!

Ekskluzivni intervju Pera Vićana!

Na početku ja moram reći prvi nešto. Odgovorit ću na svako postavljeno pitanje pa čak i ono, koje iz bilo kojeg razloga, može izgledati osjetljivo.

Naravno, temeljem dogovora kojeg smo kazali, što naravno ne sumnjam da će sve biti interpretirano na način koji to jest – započeo je prvi razgovor za duList, Pero Vićan, kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Dubrovačkog demokratskog sabora.

Gdje je Pero Vićan u kampanji, niste žestoki, ne vrištite?
Ako ste temeljito isčitavali i pratili moje istupe ja sam u pravilu reagirao, burno ili žestoko, kao što kažete, kad sam bio izazvan ili onda kad su se iznosile manje-više neistine ili netočnosti. Kampanja u kojoj će se ružno govoriti o bilo kojem kandidatu nije moja strategija. Ako ciljate na prošlu kampanju kada sam bio malo žešći prema gospođi Šuici, to je bilo jedno drugo razdoblje i da tako kažem nekakvi drugi motivi. Isto tako vam moram energično demantirati to što me ponetko pita da je moja kampanja u funkciji gospodina Vlahušića. Ne, to odlučno demantiram. Gospodin Vlahušić vodi svoju kampanju, na svoj način. On na kolegiju poziva pročelnike da skupljaju potpise za njega, a koalicijski sporazum potpisuje u prostorijama Grada za vrijeme radnog vremena. To nitko od novinara to ne komentira. Kad ja parkiram auto nepropisno odmah bi se komentiralo u negativnom smislu.

PONAŠA SE KAO DJEČAK

Dakle, distancirate se od gradonačelnika Vlahušića. Zašto?
– Nemam se ja što distancirati ni lizati s Vlahušićem. On je po mom mišljenju funkciju gradonačelnika relativno solidno obavio. To što se sad pomamio je drugi par rukava i to nešto govori. Ponaša se kao dječak koji ide kroz šumu i pjeva, ali pjeva od straha. Točno je da imam 60 godina i zahvaljujem mu na brizi oko toga da ne padnem. Bilo bi mu bolje da mi možda izmjeri cukar, jer to zna. Ovo drugo misli da zna, ali nije baš tako. (…) On meni drži predavanje o mikroasfaltu. On o tome nema pojma. Ja sam sebi dao truda oa sam se konzultirao sa ekpertima za asfalt i još jednom tvrdim da je to brutalna prevara.

ISTINA O MIKROASFALTU

Zašto?
Zato je to presvlačenje gradskih ulica tzv. mikroasfaltom. Mikroasfalt je tanskoslojna asfaltna presvlaka koja se izvodi hladnim postupkom umiješanja bitumenske emulzije u kameni materijal. Građani su danima strpljivo s nevjericom svjedočili činjenicu da je izvođač radova sve napravio suprotno pravilima struke bez ozbiljne pripreme i stručnog nadzora. (…)

Mogu li ovi radovi po cestama dati Vlahušiću još jedan mandat?
– Ne znam. Izbori će biti relativno neizvjesni. Vlahušiću nije potrebno gradsko vijeće niti njegove odluke. Kako to? Nekakva su čudna ponašanja i nekakve čudne koalicije. Svačije je pravo da potpisuje koaliciju i to ne dovodim u pitanje. To je legitimno i zakonito. Pitam Vas, da sam kojim slučajem ja ušao u nekakvu sličnu koaliciju bilo bi milijun pitanja – Što je Pero tražio!? Što je dobio!? Što su mu dali!? Što su mu obećali!? Ma nitko mi ništa nije dao. (…)

Je li Ilijina glavica rađena ilegalno, bez dozvola?
Ja nemam čvrsta saznanja glede toga, ali to mora izaći vani.(…)

Tko je projektant Ilijine glavice?
– Ja ne znam tko je to projektirao. Valjda Andro Vlahušić. On je i projektant. To samu mu već ranije rekao i njega to ljuti. Pa neka ga ljuti, što ću mu ja. Ne podržavam projekt Zagrebačke. Kojim novcima se to radi? Po kojem projektu? O čemu priča? (…)

Pero Vićan u svom prvom intervjuu za dulist otvoreno je progovorio o 'aferi Šipan', zidinama i DPDS-u, stanju u gradskim tvrtkama, a posebno se osvrnuo na, za njega katastrofalno stanje, na Lokrumu s lokrumskim vatrogascima. Vićan je govorio i koliko je zapošljavao u ove četiri godine dok je bio na vlasti u koaliciji, ali i protuuslugama. Koji je njegov stav o koalicijskom partneru SDP-u, i predsjednici Olgi Muratti, kao i protukandidatima za gradonačelnika pročitajte u novom broju tjednika duList koji je od srijede u prodaji na svim kioscima i PEMO-vim trgovinama.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist