Natrag
23.4.2018 19:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Eko-Omblići slave Svjetski dan okoliša

1.6.2012 @ 14:19 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Povodom 40 obljetnice Svjetskog dana okoliša 5. lipnja, eko-aktivisti Zelenog Sunca i mladi Eko-Omblići organiziraju program eko dana pod nazivom „Volim i čuvam svoj okoliš!“ i temom „Za čisti zrak zahvali prašumama!“.

Tako će mladi eko-aktivisti u subotu, 2. lipnja, u 11 sati u Eko parku Ombla u Mokošici pituravati zidove Eko parka eko bojama , saditi cvijeće i uređivati dječja igrališta po Mokošici. Završetak eko-akcije očekuje se oko 12.50 sati.

U utorak, 5.lipnja, na Svjetski dan okoliša u 10.30 ispred Sponze na Stradunu, s udrugom Deša Dubrovnik, Dječjim vrtićem Pile i Gruž promotivno će se prodavati platnene vrećice pod motom “Dubrovnik Grad bez plastičnih vrećica, Hrvatska bez plastičnih vrećica i cijela Planeta Zemlja bez plastičnih vrećica!“ (prodaja će biti i humanitarnog  karkatera, cijeli prilog ide za Udrugu distrofičara i cerebralne paralize Dubrovačko-neretvanske županije).

Tom prigodom djeca i mladi imat će likovno-kreativnu radionicu te izbor najbolja tri likovna uradka na temu “Volim i čuvam svoj okoliš!“. Završetak eko akcije očekuje su u 13 sati.

U subotu, 9.lipnja u 10 sati brodom Postira Eko-Omblići kreću iz Gruža na prelijepi, zeleni i slikoviti otok Koločep gdje će imati ekološko-edukativni izlet, rekreaciju i usvajanje dupina Jure.

Povratak brodom u Grušku luku očekuje se oko 19 sati, a u Mokošicu u 19.25 sati.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana