Zanimljivosti

Eko-Omblići na izletu u Konavlima

Vrijedni Eko-Omblići javili su nam se porukom s ekološko-edukativnog izleta pješačkom stazom Močići-Cavtat pod motom „Upoznajmo zajedno ljepote Prirode“.

“- Zašto nema više šetača na ovoj lijepoj eko-stazi ? – zapitala nas  jučer oko 11 sati ujutro grupa turista(Engleza) šetača u Močićima  kada nas  je srela na početku pješačke staze Močići-Cavtat?  I mi se pitamo gdje su  naši sugrađani  da uživaju u gotovo netaknutoj Prirodi  pješačke staze  Močići-Cavtat?”

– A mi smo imali sreću : pravi proljetni dan, malo sunca malo oblačića i 15 0 C, idealno za šetnju Prirodom. Čim smo se iskrcali iz autobusa u slikovitim Močićima zapuhnuo nas miris obližnje šume i pokošene trave uz puteljak prema pješačkoj stazi Močići- Cavtat. Nakon kraće šetnje šumom zaustavili smo se na velikoj zelenoj livadi i uz kratki odmor okrijepili – prenose svoje dojmove mladi eko-aktivisti.

U svojoj šetnji su tako primjetili kako pješačka staza nema dvojezičnih tabli s opisom staze i navedenim biljnim vrstama. Iznenadio ih je i natpis “Električna ograda, ne dodiruj!”

– Što ako tu prođu djeca  ili turisti  i dodirnu nehotice žicu? Da li se ovako nešto smije postavljati na pješačkoj stazi ? – pitaju se Eko-Omblići.
Nisu bili baš oduševljeni ni prilazom Cavtatu iz smjera Močića, ubgo ogromnih betonskih zgrada, ali i velikog dalekovoda odmah pored kuća. Oduševio ih je dolazak na cavtatsku rivu, koja je čista i uređena i primjer ostalima.

– Bravo! Čestitke Cavtatu! Posebno su nas razveselili novi zaštitnici za kontejnere te spremnik za baterije i poruke da se čuva i ne gazi trava – kažu Eko-Omblići, tek uz primjedbu zbog prevelikog broja plastičnih tendi i nadograda ispred kafića.

Obilaskom Crkve Sv. Nikole i Samostana Gospe od snijega te likovnom radionicom „Moj Cavtat“ na osunčanoj  glavnoj cavtatskoj rivi, završen je prvi ekološko edukativni izlet ove godine u slikovite zelene Konavle pod nazivom  „Upoznajmo zajedno ljepote Prirode!”.

– Volimo slikovite Konavle i doći ćemo im opet uskoro! – poručuju Eko-Omblići.

Pročitajte još

IZLAZI NA IZBORE Ava Karabatić pokušat će ‘osvojiti’ X. izbornu jedinicu

Dulist

MOTIV IZ KORČULE Nova poštanska marka povodom 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima

Dulist

‘Dubrovnik – tamo gdje je srce’: Paljetkovi stihovi inspiracija nove online kampanje TZ-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija