Županija

‘EKO RURAL’ Preko 20 izlagača predstavilo svoje poljoprivredno blago

'EKO RURAL' Preko 20 izlagača predstavilo svoje poljoprivredno blago

U sklopu smotre folkora ‘Na Neretvu misečina pala’ u gradskom parku u Metkoviću u subotu je održan Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural.

Zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević otvorila je ovaj sajam.

– Vrlo sam sretna što ste me pozvali ovdje danas, da vam se obratim i budem dio ovog događanja. Zaista me vesele ovakve manifestacije, baš iz razloga što naša županija ima ogroman poljoprivredni potencijal. Ruralni razvoj je jedan od glavnih razvojnih pravaca koje Dubrovačko-neretvanska županija provodi. Osim neretvanske mandarine, imamo mogućnosti i znanja za plasirati još mnogo proizvoda i dajemo sve od sebe da se naša županija, osim u turizmu bude na samom vrhu i u poljoprivredi. Vrlo sam ponosna na sve vas, na vaš trud i muku uloženu u pravilni ekološki uzgoj voća i povrća i uistinu vjerujem da će se sve isplatiti, posebice u današnje vrijeme kada se koristi sve više pesticida, raznoraznih kemikalija i konzervansa. Iskreno se nadam da će svi poljoprivrednici naše županije pratiti vaš ili sličan način ekološkog uzgoja jer prioritet je da sve buduće naraštaje othranimo zdravo i kvalitetno te da nadalje ovaj način prehrane postane uobičajan i svakodnevan – rekla je Marević.

Sajam je uz zamjenicu Marević otvorio i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. Na sajmu je sudjelovalo više od 25 izlagača, a gostima su se predstavile dječje skupine KUD-a Metković uz pratnju Mandolinskog orkestra tog KUD-a.

Foto: Metković News

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist