Aktualno

EKO OMBLIĆI: Stavite nadzorne kamere, od smeća ne možemo pristupiti!

EKO OMBLIĆI: Stavite nadzorne kamere, od smeća ne možemo pristupiti!

Već godinama u Mokošici uvijek isti problem od silnog nagomilanog smeća i glomaznog otpada ekološki osvješteni građani ne mogu prići spremnicima za staklo, papir, metal ili tekstil. Jedino četvrtkom se može prići spremnicima kada se odvozi glomazni otpad. To je nedopustivo, počinju svoj apel medijima i nadležnim službama Eko Omlići.
‘Na desetke puta smo reagirali odgovornim komunalnim institucijama Grada, posebno Čistoći kako se ovaj problem treba što prije riješiti, pa i ako treba postaviti nadzorne kamere kako to u svijetu rade. Putem naših ekoloških radionica nastojimo već godinama educirati djecu i mlade Eko-Ombliće i svu djecu Mokošice kako je potrebno savjesno odlagati otpad jer tako čuvamo zemlju. Često smo naše ekoaktiviste vodili i vodimo ih reciklirati, ali kako ih odvesti i pokazati im spremnike kada im se ne može prići od svakojakog smeća i glomaznog otpada.
Evo ove fotografije nesavjesnog odlaganja smeća i otpada smo napravili jučer oko 10 sati u N.Mokošici Ulici Između dolaca , pa se odmah vidi kakva nam je ekološka svijest!
Nadamo se da će nove mjere odlaganja glomaznog otpada u Gradu i Mokošici (koje su stupile od 1.1.2016.)u posebne kontejnere donijeti boljitak i da će ove ružne slike odbačenog glomaznog kućnog i vrtnog smeća po odlagalištima u Mokošici otići u ropotarnicu povijesti’, poručili su Eko Omblići.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist