Natrag
25.3.2019 23:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

Eko-Omblići proslavili Dan žena i čitali priče

9.3.2014 @ 18:29 Dulist Vaše vijesti
8;8

Podijelite:

Jučer popodne u Eko centru u Mokošici je bilo prilično živahno.

Prvo je u okviru nacionalne kampanje za poticanje čitanja ‘ČITAJ MI!’ (pokrenuta prošle godine uz Dan knjige 2.4. 2013.) održana radionica s našom sugrađankom, umirovljenom učiteljicom Marijom Đanović koja piše pjesme i priče za djecu, a nakon radionice svečano i veselo obilježili smo Međunarodni dan žena 8. ožujka.

Uz Mariju Đanović poseban gost je bio naš prijatelj Ante Jović, koji se nedavno vratio s liječenja u Njemačkoj i kojem ide sve bolje, sada već pomalo hoda i stoji uz pomoć roditelja što prije nije uopće mogao. Bravo Ante! Svi smo uz Tebe i želimo ti da uskoro hodaš sam!

Marija Đanović je već treći put u našem Eko-centru u Mokošici i ovaj put je čitala djeci Mokošice nekoliko priča iz njezine buduće knjige ‘Sunčica’ koja će uskoro izići iz tiska. Djeca su bila oduševljena pričama koje im je čitala gospođa Đanović pa su poslije i oni čitali našoj gošći svoje pjesme i priče.

Drugi dio druženja posvetili smo Međunarodnom danu žena 8. ožujka i prisjetili se na štrajk žena tekstilne industrije u Americi daleke 8.ožujka1857 kada su žene tražile svoja prava.

Naša draga gošća Marija Đanović i naš mali prijatelj Ante Jović su u uživali nakon naših edukativnih radionica: Čitaj mi i obilježavanja Međunarodnog dan žena u opuštenoj atmosferi Eko- centra u druženju s djecom i mladim ekoaktivistima Mokošice, glazbi, domaćim kolačićima, tortama, dubrovačkim arancinima i bruštulanim mjendulima koje su napravile vrijedne mame od Eko-Omblića i naše volonterke.

Hvala našim gostima koji su nam uvijek dobrodošli, a mi ćemo i dalje nastaviti s ovakvim poučnim i edukativnim radionicama u našem Eko centru u okviru našeg najnovijeg nagrađenog projekta „Djeca su naša velika radost!“

„Ono što činimo djeci ona će činiti društvu.“(Karl Meninger)

Jadranka Šimunović
Voditeljica

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana