Natrag
21.2.2019 21:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Eko Omblići posjećuju izvore pitkih voda

18.3.2013 @ 16:47 Mia Njavro Zanimljivosti
6;6

Podijelite:

Uz ožujak – Mjesec voda, Eko Omblići posjećuju izvore pitkih voda Rijeke dubrovačke, a svima šalju vodeni apel, kojeg objavljujemo u cjelosti.

"Očuvajmo izvore voda koji su neprocijenjivo blago hrvatskog naroda! -poručili su prošlu sunčanu subotu Eko-Omblići obilazeći izvore pitkih voda Rijeke dubrovačku i to Tundraču iznad Mokošice, Sv. Nikola u Dračevu selu i Točak u Prijevoru.

Nedavno su posjetili izvor pitke vode Žljebi do kojeg put još nije dobro raščišćen iznad Petrova sela, a ispod Pobrežja i Veliki potok sa Malim Plitvicama. Slijedeći put će uz Svjetski Dan pitkih voda 22. ožujka u 10 sati posjetiti našu rijeku Omblu, ispod njezinih slapova i malim vodenim festivalom pod nazivom "ODA OMBLI" pokloniti joj se i zahvaliti za njezinu pitku vodu koju nam već stoljećima izdašno daje!

Osim Dječjeg vrtića Gruž najavili su nam se Eko Palčići iz Dječjeg vrtića Palčica, Lapad, a vjerujemo da će nam se još priključiti škola i vrtića iz Mokošice i Grada!

Trebali ste vidjeti njihovu razdraganost i sreću kada su osjetili snagu izvorske vode na svojim ručicama, kako na izvoru Tundrača, tako i na Sv.Nikoli i Točku na Prijevoru. A izvori vode u Rijeci dubrovačkoj su ovih dana zaista bogati vodom uslijed jakih kiša posljednjih dana! Dok smo uživala oko naših izvora pitke vode, neki mještani Dračeva sela i Prijevora su nam rekli da oni svi piju ovu vodu godinama i da je vazda bistra i hladna i da su ovi izvori djeca Rijeke Omble i što bude s Omblom biti će i s njima!

Za vrijeme narednih Uskršnjih praznika, ako nam vrijeme dozvoli,obići ćemo preostale izvore pitkih vode Rijeke dubrovačke: Vrelo na Šumetu, Milatovica i Bota na Staroj Čajkovici, Orovac, Račevica i Sv. Kuzma Damjan na Knežici te poslati glasni apel Državnom zavodu za zaštitu prirode RH za njihovo žurno očuvanje i strogu zaštitu!"

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana