Zanimljivosti

Eko Omblići posjećuju izvore pitkih voda

Uz ožujak – Mjesec voda, Eko Omblići posjećuju izvore pitkih voda Rijeke dubrovačke, a svima šalju vodeni apel, kojeg objavljujemo u cjelosti.

"Očuvajmo izvore voda koji su neprocijenjivo blago hrvatskog naroda! -poručili su prošlu sunčanu subotu Eko-Omblići obilazeći izvore pitkih voda Rijeke dubrovačku i to Tundraču iznad Mokošice, Sv. Nikola u Dračevu selu i Točak u Prijevoru.

Nedavno su posjetili izvor pitke vode Žljebi do kojeg put još nije dobro raščišćen iznad Petrova sela, a ispod Pobrežja i Veliki potok sa Malim Plitvicama. Slijedeći put će uz Svjetski Dan pitkih voda 22. ožujka u 10 sati posjetiti našu rijeku Omblu, ispod njezinih slapova i malim vodenim festivalom pod nazivom "ODA OMBLI" pokloniti joj se i zahvaliti za njezinu pitku vodu koju nam već stoljećima izdašno daje!

Osim Dječjeg vrtića Gruž najavili su nam se Eko Palčići iz Dječjeg vrtića Palčica, Lapad, a vjerujemo da će nam se još priključiti škola i vrtića iz Mokošice i Grada!

Trebali ste vidjeti njihovu razdraganost i sreću kada su osjetili snagu izvorske vode na svojim ručicama, kako na izvoru Tundrača, tako i na Sv.Nikoli i Točku na Prijevoru. A izvori vode u Rijeci dubrovačkoj su ovih dana zaista bogati vodom uslijed jakih kiša posljednjih dana! Dok smo uživala oko naših izvora pitke vode, neki mještani Dračeva sela i Prijevora su nam rekli da oni svi piju ovu vodu godinama i da je vazda bistra i hladna i da su ovi izvori djeca Rijeke Omble i što bude s Omblom biti će i s njima!

Za vrijeme narednih Uskršnjih praznika, ako nam vrijeme dozvoli,obići ćemo preostale izvore pitkih vode Rijeke dubrovačke: Vrelo na Šumetu, Milatovica i Bota na Staroj Čajkovici, Orovac, Račevica i Sv. Kuzma Damjan na Knežici te poslati glasni apel Državnom zavodu za zaštitu prirode RH za njihovo žurno očuvanje i strogu zaštitu!"

Pročitajte još

NAKON OPERACIJE ‘SEA GUARDIAN’ Raketna topovnjača ‘Dubrovnik’ uplovila u grušku luku

Dulist

‘INATI SE…’ KUD ‘Stjepan Radić’ na turneji po Slavoniji

Dulist

ĐE PLEŠEŠ? Vrijeme je da otkrijete salsu…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija