Zanimljivosti

Eko Omblići idu u posjet Trstenom

Eko Omblići idu u posjet Trstenom

Stigla je nova eko poruka mladim Eko Omblićima i Eko aktivistima Zelenog Sunca, vezana uz posjet Arboretumu Trsteno uz tjedan botaničkih vrtova i arboretuma.

"Idemo! Ovu subotu, pod motom 'Budimo ponosni na naše botaničke vrtove i arboretume', odlazimo u Arboretum Trsteno uz tjedan botaničkih vrtova i arboretuma.

Stoga dragi ekolozi, dođite veselo u subotu 18. svibnja u 9 sati i 15 minuta u naš Eko centar Zeleno Sunce u Mokošici, kada ćemo dobrotom Jp Libertas krenuti gradskim autobusom 1B u 9 sati i 30 minuta prema Autobusnom kolodvoru  te odmah u 10 sati autobusom broj 12 zaputiti se prema Trstenom.

Prvo ćemo se zaustaviti kod  dviju petstoljetnih velikih platana, a onda se spustiti prema prekrasnom i rascvjetanom  Arboretumu Trsteno gdje će nas dočekati vodstvo Arboretuma i  njegovi hortikulturni stručnjaci, koji će svima u zelenilu Arboretuma održati zanimljive i poučne eko radionice.
Nakon eko radionica obići ćemo cijeli Arboretum, posebno čuvenu baroknu  fontanu s Neptunom i nimfama, paviljon s predivnim vidikovcem na morsku pučinu i Elafite, staru mlinicu, akvadukt , klijalište i renesansni ljetnikovac Gozze-Gučetić iz 15 stoljeća.
Sa sobom ponijeti eko sendviče, prirodne sokove, voće, vode, kape, odjeću  na slojeve, opremu za kupanje i zaštitu te veliki osmijeh za  naš prekrasni Arboretum Trsteno!

Povratak iz Trstenog autobusom broj 12 na Autobusni kolodvor oko 16.10 a u Mokošicu oko 16.40."
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist