Sport

EGER STIŽE U GRUŽ Kapetan Bijač: Utakmica poslastica!

EGER STIŽE U GRUŽ Kapetan Bijač: Utakmica poslastica!

Nadam se da smo se dobro pripremili za niz teških utakmica u prosincu i da seriju možemo otvoriti pobjedom protiv odličnog protivnika kao što je ZF Eger – izjavio je trener Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak uoči utakmice 1. kola skupine B LEN Lige prvaka između Jug Croatia osiguranja i ZF Egera, koja se u srijedu 30. studenog u 20.15 sati igra na bazenu u Gružu.

Podsjetimo, upravo je ZF Eger u prošloj sezoni na Final 6 u Budimpešti početkom lipnja bio prvi ‘skalin’ u usponu do vrha Europe (pobjeda Jugaša u četvrtfinalu 8:6), a u novoj sezoni baš protiv njih kreću u obranu titule europskog prvaka.

Za razliku od Juga koji je zadržao isti sastav, u novu sezonu ušli su u s nekoliko promjena u ‘rosteru’. Otišli su veterani Peter Biros i Marton Szivos te Gergo Zalanki, a stigli su Adam Decker iz OSC-a te Gergo Kovacs iz Honveda. U momčadi su pak ostali srpski reprezentativci Miloš Ćuk, Boris Vapenski i vratar Branislav Mitrović te Crnogorac Uroš Čučković, uz niz mađarskih reprezentativaca kao što su Norbert Hosnyanyzky i Balasz Harai.

-Mi smo ih na Final 6 dobili, ali to je bila naša najslabija utakmica na turniru, a sigurno se nešto pitalo i njih. Odigrali smo šest utakmica u Regionalnoj ligi, tražili smo formu, ali sam tek s jednom bio u potpunosti zadovoljan – istaknuo je trener Jug CO Vjekoslav Kobešćak, koji je tek kratko komentirao podatak kako će kao opunomoćenik LEN-e na utakmici biti i Jugov sudački ‘favorit’ Kazahstanac Mark Koganov.
-Mislim da ćemo ga i dalje gledati uz bazen, ali kao delegata. Čovjek u svakom slučaju zaslužuje da ga se pozdravi i zašto ne iskoristiti tu priliku. No, vratimo se na sportske teme… – izjavio je Kobešćak.

-ZF Eger nam je dobro poznata ekipa, a tek je početak teškog niza utakmica, jer nakon okršaja s Mađarima u Gružu putujemo u Zagreb na kvalifikacijski turnir Kupa od 2. do 4. prosinca. Potom dočekujemo Pro Recco 10. prosinca, a već četiri dana kasnije također u Gružu napadamo peti trofej u Europskom superkupu protiv Brescie. Potom idemo u Slavonski brod na završnicu Kupa 17. i 18. prosinca – pobrojao je sportski direktor Juga Ognjen Kržić utakmice iz Jugovog zgusnutog rasporeda u prosincu.

-U Gruž u prosincu stižu najbolji vaterpolisti svijeta, vidjet ćemo nekoliko vrhunskih predstava. Nema bolje pozivnice gledateljima od toga – podvukao je Kržić.

Trener Kobešćak se s oprezom osvrnuo na susret Europskog superkupa u Gružu protiv Brescie.
-Imam osjećaj kao da se očekuje da bismo morali ili trebali to dobiti, a s druge strane nam je protivnik koji je u ulozi koju smo mi imali lani. Rasterećeni su, a dolaze bez imperativa pokušati dobiti prvaka Europe i osvojiti još jedan veliki trofej. Prednost je malo na našoj strani, ali u mnogo smo segmenata izjednačeni – smatra Kobešćak.

-Dosta dobro smo radili od početka priprema i jedva čekamo da počnu teške utakmice. ZF Eger je svakako takav protivnik, s puno sjajnih individualaca, posebno jer već dugo igraju zajedno. Pozvao bih navijače da nas podrže u pravilm vaterpolskim poslasticama – rekao je Jugov kapetan Marko Bijač, koji je kao cilj za sezonu istaknuo plasman na Final 6.

-Vidjeli ste lani da je onda sve moguće. Svatko može pobijediti svakoga. Mi smo smješteni u tešku skupinu s Pro Reccom, a u drugoj skupini su Olympiakos i Szolnok. Mislim da će borba za plasman na završnicu potrajati do posljednjeg kola – izjavio je Bijač.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist