Kultura

DVA PROJEKTA UNUTAR KREATIVNE EUROPE Igrama potpora iz EU fonda i za ‘Port of Dreamers’

Dubrovačkim ljetnim igrama odobrena je potpora iz EU fondova za još jedan projekt.

Naime, Port of Dreamers projekt je koji su DLJI kao vodeći partner prijavile na natječaj programa Kreativna Europa – potprogram Kultura i koji je ocijenjen pozitivno. Odobreno mu je financiranje u iznosu od 188 tisuća EUR, a ukupna vrijednost projekta je 316 tisuća EUR. Ovo je drugi projekt ove godine koji su Dubrovačke ljetne igre prijavile i koji je također ocijenjen pozitivno. Uz Port of Dreamers, Igre će ove godine provoditi i projekt Future Epics čime su jedna od rijetkih ustanova u kulturi u Hrvatskoj koja paralelno provodi čak dva projekta unutar Kreativne Europe.

Projekt Port of Dreamers prijavljen je 18. siječnja 2018. na natječaj Europski projekti suradnje – potpora za male projekte suradnje unutar programa Kreativna Europa – potprogram Kultura. Vodeći partner projekta su Dubrovačke ljetne igre, dok je prvi suorganizator Kulturanova, organizacija civilnog društva iz Novog Sada (Srbija) te Slovensko narodno gledališče Maribor (Slovenija). Glavna koordinatorica projekta je Karla Labaš dok je umjetnički direktor Saša Božić. Pri prijavi projekta značajna je bila i pomoć Razvojne agencije grada Dubrovnika – DURA.

Port of Dreamers (Luka sanjara) dvogodišnji projekt je koji će se baviti stogodišnjom poviješću migracija na europskom kontinentu što će služiti kao inspiracija mladim umjetnicima – kazališnim redateljima, dramaturzima, glumcima, koreografima, plesačima i vizualnim umjetnicima koji će biti uključeni u projekt. Projekt će se baviti iskustvom bivanja migrantom, pozitivnim utjecajima migracija na razvoj pojedinih kulturno-društvenih i ekonomskih sredina te odnosom među terminima (i konceptima) „građanin Europe“ i „migrant“. Prve aktivnosti unutar projekta provodit će se krajem ove godine. Osim intenzivnog rada na razvoju internetske platforme i pripreme umjetničkih produkcija, projekt tijekom dvije godine trajanja podrazumijeva provedbu kreativnih labova, istraživanja, javnih diskusija i radionica.

Od ukupno 401 prijavljenog projekta u ovoj kategoriji, evaluatori Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) odabrali su 84 projekta kojima je odobreno sufinanciranje. Ukupna vrijednost projekta Port of Dreamers je približno 316.000 EUR, a Europska komisija će sufinancirati 60% tog iznosa, odnosno 188.000 EUR. Dubrovačke ljetne igre će u projekt uložiti oko 173.000 EUR, a sufinancirani iznos iz EU fonda iznosi približno 103.000 EUR.

Pročitajte još

SLAVIMO ZAJEDNO! 70. godina Ansambla Lado na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

70. DLJI Prošlogodišnja uspješnica ‘Pod balkonima’ ponovno na programu

Dulist

VIDEO/NA DOMINIKANCIMA Ibrica Jusić glazbom uljepšao ovu ljetnu noć

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija