Zanimljivosti

Dva dana “Otvorenih vrata”

Udruga „Pelješki vinski puti“ održala je danas skupštinu na kojoj je potvrđeno novo vodstvo i raspravljeno o trenutnoj situaciji u vinarstvu.

Istaknuto je kako je prošla godina pelješkim zadrugarima i vinarima bila izuzetno teška, a situacija se ne popravlja jer se sve više uvoznih vina nudi hotelima i restoranima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
 
Na skupštini je potvrđeno novo predsjedništvo u četverogodišnjem mandatu. Predsjednik je Mato Violić-Matuško, dopredsjednik Frano Miloš, a tajnik Slobodan Rosić.
 
Udruga „Pelješki vinski puti“ je jedina udruga u županiji koja nudi organizirani obilazak vinarija. Manifestacija „Dani otvorenih vrata peljeških podruma“ ove godine će se odvijati u dva dana.
 
Prvi dan bit će radni, gdje će se u susretu s hotelijerima, ugostiteljima i turističkim djelatnicima na okruglom stolu pokušati iznaći zajedničko riješenje u boljoj ponudi peljeških i županijskih vina.
 
Drugi dan vinarije od Stona do Orebića bit će otvorene za organizirane i individualne obilaske.
 
Na skupštini je istaknuto kako je desetak novih vinara ispunilo zahtjeve iz Pravilnika Vinskih puta za priključenje udruzi, pa se idućih dana očekuje obilazak istih i potvrda njihova priključenja.

Pročitajte još

Pet razloga za posjetiti Importanne Sunset Party na krovu Royal Blue Hotela

Dulist

SUGRAĐANI SE PITAJU Smiju li kamperi zauzeti parkirno mjesto?

Dulist

VRTOVI SUNCA ZA ŽARKOVICU Deset godina poslovanja u znaku humanitarne večere

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija