Natrag
15.11.2018 22:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

DVA BARDA Susret velikana književnosti kao završnica Midsummer Scene Festivala

5.7.2018 @ 11:55 Dulist.hr dulist IN
7;7

Podijelite:

Dom Marina Držića i Midsummer Scene festival ponovno spajaju dva vrhunska stvaratelja domaće i svjetske književnosti. Marin Držić i William Shakespeare ovog tjedna susreću se u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, gdje će u četvrtak, 5. srpnja u 21.30 sati biti predstavljen glazbeno – scenski program ‘Dva barda : Držić i Shakespeare’.

Paul Sockett, James Burton, Susan Hingley, Ben Cutler i Filip Krenus iz Shakespearove komedije San Ivanjske noći izvest će izabrane prizore iz Dunda Maroja ali i upoznati publiku s važnom lirskom poezijom u neiscrpnim temama poput ljubavi, prijateljstva, smisla života i smrti – Shakespearovim sonetima na hrvatskom i engleskom jeziku. Glazbeno – scenski preformans upotpunit će gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz sopranisticu Andreu Marić koji će izvoditi šekspirijansku glazbu. Prizori iz Dunda Maroja u engleskom prijevodu u režiji su Filipa Krenusa dok je glazbu odabrao Philip Parr.

Dom Marina Držića i Midsummer Scene festival u suradnji s Društvom prijatelja dubrovačke starine, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Umjetničkom galerijom Dubrovnik projektom ‘Dva barda : Držić i Shakespeare’ promiču važnost i vrijednosti ostavštine Marina Držića te ga predstavljaju cijelom svijetu. Imena likova i nazivi mjesta i ulica iz Dunda Maroja odjenuti su u englesko ruho, Držićeve igre riječi pretočene u engleski jezik, a da pritom čuvaju jedinstvenost izvornika. Autora čija su djela još uvijek nepoznata na engleskom jeziku na taj način povezujemo s engleskim autorom čija djela skladno saživljavaju s kamenitim otvorenim pozornicama Dubrovnika.

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana