DuList IN

DVA BARDA Marin Držić ugostio Williama Shakespeara

DVA BARDA Marin Držić ugostio Williama Shakespeara

Glazbeno – scenski program Dva barda: Držić i Shakespeare predstavio je spoj hrvatske i engleske književnosti. U prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, glumci Paul Sockett, James Burton, Susan Hingley, Ben Cutler i Filip Krenus oživjeli su stihove dvojice  stvaratelja i uveli publiku u svijet ljubavi, prijateljstva i istinskog smisla života. Izabrani prizori iz Dunda Maroja u režiji Filipa Krenusa i glazbenom odabiru Philipa Parra te Shakespearovi soneti na hrvatskom i engleskom jeziku oduševili su publiku.

-Dom Marina Držića svojom snažnom inicijativom kako lokalno tako i diljem Hrvatske promiče važnost i vrijednosti ostavštine našeg najvećeg komediografa, a Midsummer Scene festival još od svojih početaka ima u planu postaviti jedno od Držićevih djela na engleskom jeziku te promovirati ga u inozemstvu i približiti inozemnoj publici te pokazati njegovu veličinu i vrijednost. Cilj ovakvog projekta je očuvanje i promicanje kulturne baštine kroz približavanje lika i djela Marina Držića publici van hrvatskog govornog područja i upoznavanje s njegovom bogatom ostavštinom. Zaključno, upravo ovakve suradnje putem kreiranja i produkcije umjetničkih predstava i književnosti (Držić i Shakespeare), festivala (Midsummer Scene), osnažene partnerstvom s Društvom prijatelja dubrovačke starine, Umjetničkom galerijom Dubrovnik i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, utemeljene na kulturnoj baštini čine neizostavni dio kulturno-turističkog proizvoda Dubrovnika kao i ključnog čimbenika održivog korištenja kulturne baštine – izjavio je ravatelj Doma Marina Držića Nikša Matić.

Pravi doživljaj renesansnog doba dočarao je gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz sopranisticu Andreu Marić, a njihove šekspirijanske glazbene izvedbe na najljepši su način zaokružile ovu priču.

 

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist