Aktualno

“Dužnost nam je izaći na referendum”

Izjava aktualnog gradonačelnika Andra Vlahušića o 'neizlazlasku na referendum' uzburkala je javnost. Tim povodom izjave smo tražili od bivših dubrovačkih gradonačelnika Grada Dubrovnika Nikole Obuljena, Vida Bogdanovića i Dubravke Šuice. Evo njihovih reakcija:

– To ja ne razumijem. Za mene je izlazak na referendum građanska dužnost. Ako nam je jedan put ponuđena prilika da sami odlučujemo o nečemu, onda je svaki građanin dužan izaći i izraziti svoje mišljenje. Tu ne smije biti nikakva dvojba – mišljenje je Nikole Ćića Obuljena

 
– Ne razumijem ga baš. Tezu gradonačelnika Vlahušića da je ne izlazak aktivno sudjelovanje u referendumu ocijenit će oni koji ga slušaju i kao osobu i kao gradonačelnika. Mislim da je neizlazak na referendum znak pasivnosti na politička i građanska pitanja. Problem je što je zakon takav da pasivnim sudjelovanjem odlučujemo o nekom bitnom pitanju – rekao je Vido Bogdanović.

– Taj Andro Vlahušić je jako konfliktna i kontroverzna osoba, a to ću ilustrirati i jednim primjerom. U kampanji 2009. godine zagovarao je referendum i obećavao da će ga raspisati, da bi danas na svoj poznati način zagovarao drugačije stavove. Vjerujem da je dubrovački narod mudar, demokratičan i da će najbolje znati prosuditi što mu je činiti za budućnost Grada i za budućnost budućih naraštaja – ističe Dubravka Šuica.

Pročitajte još

Policija istražuje je li snimka opasne vožnje ipak montaža

Dulist

ZBOG VIKE I VRIJEĐANJA Policija privela četiri maturanta Pomorske škole

Dulist

OD 1. LIPNJA BiH otvara granice za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija