Aktualno

Dužni do grla – blokirano 250 tisuća građana

Krajem siječnja 2013. godine zbog dugova je u blokadi bilo čak 249.029 građana, čiji se dug popeo na 17,97 milijardi kuna.

Prema podatcima Financijske agencije to je za 1,6 posto više u odnosu na prethodni mjesec. S druge strane, zbog dugova su početkom ove godine blokirana 65.504 poslovna subjekta, njih 1.880 manje nego u prosincu 2012. Ukupna vrijednost neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata iznosila je 39,97 milijardi kuna, što je za 2,48 milijardi kuna ili 5,8% manje nego krajem prethodnog mjeseca.

Prema priopćenju FINA-e, promatra li se pojava insolventnosti prema trajanju blokade, u siječnju 2013. i dalje dominiraju poslovni subjekti u dugotrajnoj blokadi, kako po broju tako i po iznosu blokade. Broj insolventnih poslovnih subjekata u blokadi dužoj od 360 dana, kao i iznos njihovih neizvršenih osnova za plaćanje, u odnosu na prosinac 2012., nešto su manji, broj poslovnih subjekata za 3,2%, a iznos za 2,8%.
Broj nelikvidnih poslovnih subjekata u kratkotrajnoj blokadi, za 7% je manji nego u prosincu. Iznos njihovih neizvršenih osnova manji je za 14,4%.

 

Pročitajte još

OVE SUBOTE U Cavtatu svećeničko ređenje don Roberta Karačića

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

SVJETSKO PRIZNANJE Valamar Collection Dubrovnik President najbolji europski luksuzni resort na plaži

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija