Županija

DUNEA uspješno provela projekte vrijedne 17 milijuna kuna

DUNEA uspješno provela projekte vrijedne 17 milijuna kuna

Regionalna razvojna agencija DUNEA uspješno je završila pet projekata iz IPA Prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora 2007.-2013., ukupne vrijednosti 17 milijuna kuna.

Tim povodom, na Programskoj konferenciji održanoj 11. siječnja u Podgorici završene projekte predstavila je direktorica DUNEA-e Melanija Milić.

Govoreći na panelu u okviru ‘Mjere 1.2. Zajednički turistički i kulturni prostor’ direktorica Milić predstavljala je čak četiri projekta u kojima je DUNEA sudjelovala – Nature for Future i Wine, kao nositelj te OLIVE i SUD SIT kao partner u projektu. Ukupna vrijednost ova četiri projekta iznosi 12,8 milijuna kuna.

Na panelu ‘Mjera 1.1. zajedničke akcije za zaštitu životne sredine, prirodnog i kulturnog nasljeđa’ predstavljen je i projekt Baština pokretač razvoja HERITAGE, ukupne vrijednosti 4,2 milijuna kuna na kojem je, uz Zavod za prostorno uređenje DNŽ, kao partner sudjelovala i DUNEA. Uz ove dvije institucije iz DNŽ, na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima.

Inače, u dva Poziva IPA Prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora 2007.-2013. ukupno je uspješno završeno 12 projekata.

Programska konferencija održana je u organizaciji Zajedničkog tehničkog tajništva IPA Prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora 2007. – 2013., a sudjelovali su i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske te Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist