Aktualno

DUNEA povukla više od milijun eura

DUNEA povukla više od milijun eura

Više od milijun eura bespovratnih sredstava povukla je hrvatska strana u sklopu Drugog poziva za podnošenje prijedloga projekata IPA Prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora, 2007-2013.

Prihvaćeno ih je šest, ukupne vrijednosti 2,4 milijuna eura, na kojima surađuju partneri s ova dva granična područja. Aktivnosti svih odobrenih projekata, u iznosu od 1.080.000 eura, provodit će se na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Svečana konferencija povodom dodjele bespovratnih sredstava Europske unije održana je u petak u Budvi, a tom su prigodom nositelji projekata prezentirali projekne aktivnosti i očekivane rezultate. Sudjelovale su i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić te Helena Kangjera.

DUNEA je nositelj projekta 'WiNe', ukupne vrijednosti 500.000 eura, dok je u projektu 'Baština', ukupne vrijednosti 555.000 eura čiji je nositelj Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije, DUNEA partner. Kroz ova dva projekta u kojima sudjeluje županijska Razvojna agencija, za naše je područje povučeno gotovo pola milijuna eura bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Projektom 'Vinsko-turistička mreža – WiNe', kojeg DUNEA provodi zajedno s Dubrovačko-neretvanskom županijom i Udrugom vinara DNŽ te partnerima s Cetinja, želi se poboljšati javna infrastruktura i uspostaviti prekogranična ruta vinskog turizma, a jedna od zanimljivijih aktivnosti je i organizacija vinskog festivala u Dubrovniku. Projekt 'Baština – Pokretač razvoja' obuhvaća zajedničke prekogranične aktivnosti u primjeni novih metodologija na zaštiti i upravljanju prirodnom i kulturnom baštinom na području Dubrovnika i Boke  Kotorske.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist