Natrag
21.2.2019 08:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Duhlovi u Velikom Zatonu već 40 godina

19.6.2013 @ 14:28 Baldo Marunčić Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

Turistička zajednica grada Dubrovnika jutros je u Restoranu Ankora u Zatonu Velikom upriličila prigodnu svečanost i susret s dugogodišnjim gostima, Guntherom i Karin Duhl iz Njemačke koji već punih četrdeset godina ljetuju kod obitelji Đanine Njirić u Malom Zatonu.

Gunther i Karin došli su u Mali Zaton na svoje bračno putovanje, prethodno posjetivši Zadar i Hvar, automobilom putujući sve do juga Hrvatske, u koji su se bezrezervno zaljubili i vezali kroz protekla desetljeća. Njihova domaćica Đanina Njirić istaknula je kako su ovi dragi ljudi svoju privrženost Zatonu i svojim prijateljima na najbolji mogući način dokazali za vrijeme Domovinskog rata kad su u Hrvatsku više puta donosili humanitarnu pomoć.

– Nije bilo prekida u njihovim dolascima, 91. Boravili su kod nas u srpnju, a 92. u rujnu. Dijelili su s nama sve trenutke koji su obilježili naše život, moja djeca su uz njih odrasla, oženila se,  dobila svoje potomke. Mi smo u stvari  jedna  velika obitelj – kaže Đanina Njirić.

Gunther i Karin zaista obožavaju Zaton i Dubrovnik, svakog dana odlaze na more, od prije nekoliko godina posjeduju i novu barku – Damor Furia 900 – kako ponosno ističu – hrvatske proizvodnje s kojom uživaju u ljetnim danima. Gunther posjeduje kolekciju fotografija koje su nastajale tijekom četiri desetljeća i na kojima se može pratii razvoj Zatona Malog i zatonske vale, sve do danas.

– Toliko je materijala – fotografija i bilježaka da Gunjer može napisati knjigu – kažu njegovi mladi domaćini Vedrana i Darko njirić, nevjesta i sin gospođe Đanine.
 
Posebno iznenađenje priredili su bračnom paru Duhl najstariji članovi Klape Maestral koji se međusobno prate kroz proteklih četrdeset godina. Izvodivši najdraže skladbe Gunthera i Karin, izazvali su buru emocija i suze u očima ovih odanih njemačkih bankara u mirovini, za koje je i današnja svečanost bila potpuno iznenađenje.
 
U ugodnoj atmosferi Restorana „Ankora“ Gunther i Karin poželjeli su da se vide ponovno o pedesetoj obljetnici njihovog dolaska, na istom mjestu! Predstavnici Turističke zajednice grada Dubrovnika uručili su im zahvalnicu za dugogodišnju vjernost našem kraju, prigodne poklone i cvijeće, a obitelj Njirić poklonila im je umjetničku sliku Dubrovnika.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana