Sport

‘DUBROVNIK WATERPOLO ISLAND’ Novi podvig Nikše Dobuda namijenjen djeci

Nikša Dobud i Tony Azevedo ujedinili su snage u projektu “Dubrovnik Waterpolo Island”, pišu Sportske novosti.

Ljeto, more i jug Hrvatske. Prva asocijacija je – turizam. No, pridodamo li pojmovima ljeto, more, jug Hrvatske i riječ sport, onda nema dvojbe – vaterpolo. No, ove dvije asocijacije se mogu i spojiti, a upravo su takvo što učinili vaterpolski asovi. Konkretno, Nikša Dobud, moćni centar Pro Recca, nekoć (a možda i opet) Barakuda, te vjerojatno najbolji američki vaterpolist svih vremena, Tony Azevedo, bivši jugaš ujedinili su snage u projekt – “Dubrovnik Waterpolo Island”.

– Riječ o turističko-sportskom projektu u kojem surađujem s mojim prijateljem Tonyjem Azevedom, nekadašnjim suigračem iz Juga koji radi u vaterpolskim kampovima i srednjim školama u SAD-u. Ideja je stara dvije godine. Želimo iskoristiti Hrvatsku, Dubrovnik i naše južne otoke Šipan, Korčulu i ostale, posebice tamo gdje se igra vaterpolo kao turističku i vaterpolsku destinaciju tim mladićima. Druga je ovo godina uzastopno kako dovodimo mlade američke vaterpoliste u Hrvatsku – poručuje Nikša Dobud.

Još u petak je bio u Korčuli. U veličanstvenom vaterpolskom društvu sa španjolskim reprezentativcem Felipeom Perroneom, korčulanskim zetom, kao i s Tonyjem Azevedom te Tonijem Popadićem. No, u projektu je također i aktualni vratar Barakuda i Pro Recca Marko Bijač.

– U Korčuli smo odigrali utakmicu protiv KPK, mladi Amerikanci su prezadovoljni. Toni Popadić je zadužen za mlade vratare. Perrone je pak obiteljski vezan za otok Korčulu i ovdje ljetuje, ali nam je i on došao dati podršku, pa smo tako ovaj put u projekt okupili doista vrhunska vaterpolska imena – nadovezao se Nikša koji je inače kao 19-godišnjak igrao na Korčuli, za KPK u Drugoj hrvatskoj ligi.

– Operativno sve načelno vodi Tony Azevedo preko svoje mrežne stranice. Naime, kako on radi s tamošnjim srednjim školama u kojima je vaterpolo jako zastupljen, onda okuplja zainteresiranu djecu, ali i njihove obitelji za dolazak u Hrvatsku. To je, po meni, sjajan spoj u kojem djeca imaju priliku baviti se i ljeti vaterpolom, naučiti puno, upoznati neke poznate igrače, a opet istodobno u slobodno vrijeme nudimo niz izleta. Kako po Dubrovniku, tako po okolici Grada, po otocima… Mislim da je to lijepa priča koja je k tomu i korisna sa sportskog, ali i turističkog gledišta. Riječ je inače o djeci dobi uglavnom od 12 do 17 godina, te dosad najviše iz SAD.

Uporište projekta je Šipanska Luka, mjestašce na otoku Šipanu, ali u projekt su uključeni i Korčula, te Dubrovnik. Domaćin ovog dijela projekta je upravo Nikša Dobud, ali u opciji su izleti i rad u Kotoru i Tivtu u Crnoj Gori (trener Damir Matanović).

Više o programu može se saznati na tonyazevedo.com

Pročitajte još

BK DUBROVNIK Barbara i Marko Janičić nastupili na međunarodnom turniru u Sloveniji

Dulist

Pituri saznali protivnika u trećem krugu ETTU Cupa

Dulist

TURNIR U BRIDŽU Pobjedu odnio par Srećko Tomić i Slavko Grgić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija