Sport

‘DUBROVNIK WATERPOLO ISLAND’ Novi podvig Nikše Dobuda namijenjen djeci

Nikša Dobud i Tony Azevedo ujedinili su snage u projektu “Dubrovnik Waterpolo Island”, pišu Sportske novosti.

Ljeto, more i jug Hrvatske. Prva asocijacija je – turizam. No, pridodamo li pojmovima ljeto, more, jug Hrvatske i riječ sport, onda nema dvojbe – vaterpolo. No, ove dvije asocijacije se mogu i spojiti, a upravo su takvo što učinili vaterpolski asovi. Konkretno, Nikša Dobud, moćni centar Pro Recca, nekoć (a možda i opet) Barakuda, te vjerojatno najbolji američki vaterpolist svih vremena, Tony Azevedo, bivši jugaš ujedinili su snage u projekt – “Dubrovnik Waterpolo Island”.

– Riječ o turističko-sportskom projektu u kojem surađujem s mojim prijateljem Tonyjem Azevedom, nekadašnjim suigračem iz Juga koji radi u vaterpolskim kampovima i srednjim školama u SAD-u. Ideja je stara dvije godine. Želimo iskoristiti Hrvatsku, Dubrovnik i naše južne otoke Šipan, Korčulu i ostale, posebice tamo gdje se igra vaterpolo kao turističku i vaterpolsku destinaciju tim mladićima. Druga je ovo godina uzastopno kako dovodimo mlade američke vaterpoliste u Hrvatsku – poručuje Nikša Dobud.

Još u petak je bio u Korčuli. U veličanstvenom vaterpolskom društvu sa španjolskim reprezentativcem Felipeom Perroneom, korčulanskim zetom, kao i s Tonyjem Azevedom te Tonijem Popadićem. No, u projektu je također i aktualni vratar Barakuda i Pro Recca Marko Bijač.

– U Korčuli smo odigrali utakmicu protiv KPK, mladi Amerikanci su prezadovoljni. Toni Popadić je zadužen za mlade vratare. Perrone je pak obiteljski vezan za otok Korčulu i ovdje ljetuje, ali nam je i on došao dati podršku, pa smo tako ovaj put u projekt okupili doista vrhunska vaterpolska imena – nadovezao se Nikša koji je inače kao 19-godišnjak igrao na Korčuli, za KPK u Drugoj hrvatskoj ligi.

– Operativno sve načelno vodi Tony Azevedo preko svoje mrežne stranice. Naime, kako on radi s tamošnjim srednjim školama u kojima je vaterpolo jako zastupljen, onda okuplja zainteresiranu djecu, ali i njihove obitelji za dolazak u Hrvatsku. To je, po meni, sjajan spoj u kojem djeca imaju priliku baviti se i ljeti vaterpolom, naučiti puno, upoznati neke poznate igrače, a opet istodobno u slobodno vrijeme nudimo niz izleta. Kako po Dubrovniku, tako po okolici Grada, po otocima… Mislim da je to lijepa priča koja je k tomu i korisna sa sportskog, ali i turističkog gledišta. Riječ je inače o djeci dobi uglavnom od 12 do 17 godina, te dosad najviše iz SAD.

Uporište projekta je Šipanska Luka, mjestašce na otoku Šipanu, ali u projekt su uključeni i Korčula, te Dubrovnik. Domaćin ovog dijela projekta je upravo Nikša Dobud, ali u opciji su izleti i rad u Kotoru i Tivtu u Crnoj Gori (trener Damir Matanović).

Više o programu može se saznati na tonyazevedo.com

Pročitajte još

TRI MEDALJE ZA BK DUBROVNIK Zlatna Barbara Janičić!

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Ovo su rezultati 11. kola!

Dulist

MONTENEGRO MIMOSA CUP Jugaši osvojili devet medalja, Barčot najuspješniji natjecatelj!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija