Aktualno

Dubrovnik uspješan i u 2013. godini

Turističko vijeće TZ Dubrovnik  na današnjoj sjednici donijelo je odluku o pokretanju odnosno razvoju novog  turističkog proizvoda namijenjenog privatnom smještaju – Dubrovnik Apartments&Rooms.

Ovim će se dalje razvijati ponuda privatnih iznajmljivača na području grada Dubrovnika, te objediniti promotivne i marketinške aktivnosti za iznajmljivače soba i apartmana.

Na jednici je također prihvaćeno i Izvješće o radu i financijsko izvješće za 2012. godinu.

Turistička zajednica grada tijekom 2012. godine konsolidirala je svoje poslovanje i zahvaljujući povećanim prihodima sanirala gubitke iz prethodnih razdoblja, te je u poslovnu 2013. godinu krenula s pozitivnim predznakom.

Turističko vijeće donijelo je i odluku o pokretanju Javnog poziva za  prijavu  novih turističkih proizvoda u 2013. godinu koji će biti uskoro objavljen.

Od početka godine Dubrovnik je ostvario dvoznamenkasta povećanja turističkog prometa te se do 25. ožujka bilježi 27  270 turističkih dolazaka ili 18 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Takav postotak povećanja je i u ostvarenim noćenjima kojih je bilo 75 579.

Među gostima koji su od početka godine posjetili Dubrovnik na prvom su mjestu turisti iz Hrvatske, slijede Bosna i Hercegovina, Ujedinjeno kraljevstvo, Albanija, Francuska, SAD i Japan.

Redovna skupština TZ grada Dubrovnika održat će se u četvrtak, 4. travnja.
 

Pročitajte još

NIJE SVUGDJE IZVRSNO Gdje je more bilo dobro, a gdje zadovoljavajuće kakvoće?

Dulist

Dubrovčanin Đuro Lubura predsjednik Hrvatske Mense

Dulist

NE NASJEDAJTE Cirkuliraju lažne poruke o nagradnoj igri Hrvatske pošte

Dulist