Kultura

DUBROVNIK U POZNO LJETO Sinkovsky i DSO gudači oduševili publiku u Dvoru

DUBROVNIK U POZNO LJETO Sinkovsky i DSO gudači oduševili publiku u Dvoru

U sklopu 6. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, u utorak su atriju Kneževa dvora nastupili Gudački sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra i ruski virzuoz Dmitry Sinkovsky. Izvedena su Četiri godišnja doba, barokno remek-djelo talijanskog skladatelja Antonija Vivaldija, a glazbenu večer naracijom je pratio Mark Thomas.

Karizmatični i atipični glazbenik, Dmitry Sinkovsky izražava svoju umjetnost kroz rijetku kombinaciju triju različitih aspekata: kao violinist, kao dirigent i kao kontratenor. Sinoć ga je dubrovačka publika imala priliku vidjeti kao violinista i umjetničkog voditelja ansambla. Još kao student u Moskvi, Sinkovsky je vođen znatiželjom odabrao ranu glazbu. Osvojio je brojne nagrade na glavnim natjecanjima, od Premio Bonporti u Italiji do Bach natjecanja u Leipzigu, Musica Antiqua natjecanja u Brugesu (prva nagrada, nagrada publike i nagrada kritičara) i druge. Kritičari i publika podjednako hvale njegovu sposobnost “sviranja iz srca”, dok s lakoćom interpretira nevjerojatno zahtjevnu glazbu. Premda puno vremena posvećuje baroknom repertoaru i naglašava ga u svojoj karijeri, Dmitry održava svoj profil i kao klasični violinist koji izvodi veliki raspon glazbe napisan za ovaj instrument i ruši granice između baroknog i modernog svijeta.

Dubrovačka publika uvijek se iznova veseli Sinkovskom, što je potvrdila i sinoć poprativši koncert u velikom broju, a Sinkovsky je kao i uvijek, opravdao sva njihova očekivanja!

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist