Politika

Dubrovnik Regija prerasta u stranku!

Dubrovnik regija je stranka u osnivanju, najavili su to putem svog Facebook profila iz inicijative ove udruge, osvrnuvši se na novi zakon o udrugama.

Istim će, naime, udrugama biti zabranjeno političko djelovanje. Udruge će morati biti stranački nepristrane, neće smjeti podupirati kandidata na izborima bez obzira radilo se o stranci ili pojedincu, niti će smjeti sudjelovati u izbornoj ili bilo kojoj drugoj stranačkoj promidžbi.

Ukoliko bi neka udruga takvu zabranu prekršila slijedile bi im sankcije, piše Novi list, u obliku obustavljanja svih isplata za projekte i programe iz proračuna. Sve to sastavni je dio novog zakona o udrugama koji bi se trebao obznaniti u rujnu, dok se prihvaćanje zakona očekuje negdje u ožujku 2013.

No, treba spomenuti kako je Udruga Dubrovnik Regija i startala s intencijom političkog djelovanja na lokalnim izborima u svibnju 2013. godine pa najava kako je rriječ o stranci u osnivanju i nije veliko iznenađenje.

Pročitajte još

Vili Beroš nositelj HDZ-ove liste u desetoj izbornoj jedinici

Dulist

Penava izlazi na izbore sa Škorovim Domovinskim pokretom

Dulist

Hodžić za DuList: Bošnjaci moraju imati svog vlastitog zastupnika u Saboru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija