Natrag
19.2.2019 18:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovnik Regija prerasta u stranku!

7.8.2012 @ 17:35 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Dubrovnik regija je stranka u osnivanju, najavili su to putem svog Facebook profila iz inicijative ove udruge, osvrnuvši se na novi zakon o udrugama.

Istim će, naime, udrugama biti zabranjeno političko djelovanje. Udruge će morati biti stranački nepristrane, neće smjeti podupirati kandidata na izborima bez obzira radilo se o stranci ili pojedincu, niti će smjeti sudjelovati u izbornoj ili bilo kojoj drugoj stranačkoj promidžbi.

Ukoliko bi neka udruga takvu zabranu prekršila slijedile bi im sankcije, piše Novi list, u obliku obustavljanja svih isplata za projekte i programe iz proračuna. Sve to sastavni je dio novog zakona o udrugama koji bi se trebao obznaniti u rujnu, dok se prihvaćanje zakona očekuje negdje u ožujku 2013.

No, treba spomenuti kako je Udruga Dubrovnik Regija i startala s intencijom političkog djelovanja na lokalnim izborima u svibnju 2013. godine pa najava kako je rriječ o stranci u osnivanju i nije veliko iznenađenje.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana