Hrvatska

Dubrovnik predstavljao Hrvatsku na prestižnoj ECM-ovoj konferenciji

Dubrovnik predstavljao Hrvatsku na prestižnoj ECM-ovoj konferenciji

Prvi put je na jednoj ECM-ovoj konferenciji Hrvatska je imala svog predavača – prezentaciju rada na temu „Dubrovnik kao destinacija za kružna putovanja – trendovi zadovoljstva gostiju“ održala je Zrinka Marušić iz zagrebačkog Instituta za turizam, dok je predsjedavajuća seminara pod nazivom „Ravnoteža između turista i posjetitelja“ bila Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacije TZ grada Dubrovnika. Seminar je od 4. do 7. veljače održan u španjolskom gradu Gijon, pišu iz TZ-a Grada Dubrovnika.

Dubrovnik je već gotovo dvadeset godina član prestižne udruge Europskih gradova u turizmu (European Cities Marketing), te predstavnici TZ grada Dubrovnika redovito sudjeluju u radu ovih konferencija na kojima se turistički djelatnici iz 110 gradova-članova bave različitim aktualnim turističkim temama i trendovima, posebno ističući primjere dobre prakse članova udruženja.
Od 4. do 7.veljače redovna konferencija udruženja održana je u španjolskom gradu Gijon, na kojoj je predsjedavajuća seminara bila Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacije TZ grada Dubrovnika. Tema ove konferencije bila je „Ravnoteža između posjetitelja i turista“ te se uz primjere više gradova -Amsterdam , Barcelona, Brugges i Dubrovnik,razgovaralo o načinima upravljanja turističkim gužvama s posebnim naglaskom na zadovoljstvo stanovnika.

Po prvi put je na jednoj ECM-ovoj konferenciji Hrvatska imala svog predavača. Prezentaciju rada na temu ‘Dubrovnik as a cruise destination – trends in guest satisfaction’ – „Dubrovnik kao destinacijja za kružna putovanja – trendovi zadovoljstva gostiju“ održala je Zrinka Marušić iz zagrebačkog Instituta za turizam. U svom je radu izložila izazove razvoja turizma u Dubrovniku i problem saturiranosti gradske jezgre tijekom ljeta koja u budućnosti može smanjiti reputaciju Dubrovnika kao atraktivne destinacije i zaštićenog UNESCO lokaliteta.
Prezentacija je izazvala veliki interes auditorija, posebice fotografija gužve u Vratima od Pila, koja je više puta putem socijalnih mreža i ranije obišla svijet.
Na kraju seminara , među zaključcima o pojedinim primjerima upravljanja gradom i turističkim prometom, zaključeno je kako je Dubrovniku doista neophodno kvalitetnije upravljanje destinacijom, na zadovoljstvo kako gostiju tako i stanovnika, javljaju iz TZ-a.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist