DuList IN

DUBROVNIK KAO NOTTINGHAM Evo na kojim će se lokacijama snimati Robin Hood

‘Robin Hood: Origin’, čija je premijera planirana za veljaču 2018. godine, snimat će se u Dubrovniku na lokacijama koje uključuju dio Straduna, gradski porat, Ulicu Svetog Dominika i prostor ispod mosta na Pločama. Postavljanje scenografije započet će već u prosincu, a samo snimanje odvijat će se tijekom tri tjedna u veljači i ožujku. Sve to rečeno je na sastanku  redatelja i izvršnog producenta filma „Robin Hood: Origins“ Otta Bathursta i E. Bennetta Walsha s gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

-Za film povijesne tematike, odabir lokacije je upravo ključan. Razmatrali smo desetke lokacija po cijelom svijetu, međutim Dubrovnik se vrlo brzo nametnuo kao jedini izbor – rekao je Bathurst te otkrio da će naš grad biti „srce samog filma“.

Izvršni producent filma koji bi vrlo izgledno mogao prerasti u trilogiju, veteran E. Bennett Walsh gradonačelnika je pobliže upoznao s projektom, izložio okvirni plan snimanja i iznio zahtjeve filmske ekipe. Producent, čija filmografija uključuje takve filmske hitove poput „Disturbia“, „Amazing Spider-Man“ ili oba dijela Tarantinovog „Kill Bill“, rekao je i da je Lionsgate u završnim pregovorima s ostatkom glumaca koji će upotpuniti već impresivnu postavu, a svi detalji bit će poznati do kraja listopada kada će filmska ekipa u znatno širem izdanju ponovno posjetiti Dubrovnik. -Budžet za marketing i promociju filma vrlo je blizu iznosu od 100 milijuna dolara, a Dubrovnik će biti temelj ukupne globalne marketinške kampanje – rekao je Walsh.

Pročitajte još

KAKO SE MAŠKARAVAJU NAŠI POZNATI? Kreativnim maskama i originalnim idejama čuvaju duh karnevala

Dulist

Male maškare na Grudi oduševile i staro i mlado

Dulist

ATELIER LELLA DESIGN Dubrovačka dizajnerica Džemila Dilberović otvorila vrata svoje nove butige

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija