Natrag
23.4.2019 14:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovnik i Zagreb predstavljeni u Oslu

7.4.2017 @ 8:28 Dulist Aktualno
8;8

Podijelite:

U suradnji s predstavništvom za Skandinaviju Hrvatske turističke zajednice u glavnom norveškom gradu Oslu u četvrtak, 6.travnja, održana je prezentacija turističke ponude Dubrovnika i Zagreba.

Ovaj turistički događaj zajednički je projekt turističkih zajednica gradova Zagreb i Dubrovnik, te nacionalnog zračnog prijevoznika Croatia Airlines. Prezentaciji je nazočilo četrdesetak predstavnika norveških medija i agenata.

Nakon pozdravnih riječi Paula Šikića, direktora Predstavništva HTZ-a za Skandinaviju, nazočnima se obratio i veleposlanik Republike Hrvatske u Norveškoj, Hrvoje Marušić. Istaknuo je važnost daljnjeg povezivanja Norveške i Hrvatske, te posebno činjenicu kako je Hrvatska trenutno treća po potražnji među norveškim turistima za putovanja, nakon Grčke i Španjolske.

Danijel Petrović iz Odjela promocije TZ Zagreb održao je prezentaciju o glavnom hrvatskom gradu koji posljednjih godina ostvaruje izvrsne turističke rezultate. Uz raznovrsnu i zanimljivu turističku, kulturnu i gastronomsku ponudu posebno se ističe kao Najbolja adventska destinacija Europe, što je priznanje koje je zavrijedio dvije godine uzastopce.

Direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić predstavila je norveškim gostima novosti dubrovačke ponude, s posebnim osvrtom na prirodne ljepote i aktivnosti, jer je poznato kako su Norvežani istaknuti ljubitelji aktivnog odmora. Poseban interes publika je pokazala i prema filmskim snimanjima u Dubrovniku, jer je serijal Game of Thrones i u ovoj državi vrlo popularan. Istaknut je otok Lopud na kojemu su norveški gosti već nekoliko posljednjih godina prvi po broju ostvarenih posjeta i noćenja.

Zanimljivo je kako je u Dubrovniku tijekom 2016. godine boravilo 18351 norveških turista, koji su ostvarili 92828 noćenja, što ih pozicionira na jedanaesto mjesto po na top-ljestvici naših turista.

Na kraju prezentacije dodijeljen je nagradni boravak u Hrvatskoj, koji se sastojao od dvije povratne avionske karte na liniji Oslo-Zagreb-Dubrovnik, te boravku u hotelima u oba grada, kao i druge nagrade. Sretni dobitnik je Stig H. Aguirre, direktor agencije Noble Tours iz Osla, a uz boravak u Zagrebu provest će i vikend u Dubrovniku, u hotelu Valamar Lacroma, što je poklon hotelske kuće Valamar Riviera Dubrovnik.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana