Aktualno

Dubrovnik grad s najviše projekata

Dubrovnik grad s najviše projekata

Gradonačelnik Andro Vlahušić vodio je jutros kolegij ravnatelja komunalnih društava Grada Dubrovnika, na kojem ni ovoga puta nije bilo njegova zamjenika Nika Šalje.

Kako je rečeno, od sada će se kolegij direktora komunalni poduzeća poduzeća održavati češće, radi potrebne komunikacije zbog 350 milijuna kuna projekata koji se trenutačno rade na području Grada.

Gradonačelnik je zaključio, kao i u izvještaju o svom radu, da je Grad Dubrovnik jedini grad u našoj zemlji, u kojem se radi toliki broj projekata.

Čistoća Dubrovnik namjerava uložiti oko 3 milijuna kuna u javne WC na Pilama, Pločama i na Peskariji, te pored Jadrolinije u Gružu.

Završena je i studija vodozaštitinog pojasa Omble, kazao je direktor Vodovoda Pero Mišković, navodeći kako lokacija tvornice za obradu otpada nije u krugu izvorišta Omble.

-Stoga na onečišćenje Omble više djeluje onečišćenje s područja BIH-a, nego s Osojnika i sa Srđa. Na Srđu možemo napravit smetlište koje ne bi utjecalo na zagađenje dok smetlište ili golf tereni na Ivanici bi – naglasio je.gradonačelnik Vlahušić.

Kako je pojasnio Ministarstvo želi da Grad riješi problem obrade otpada za Grad, Župu i Konavle te će se slijedom toga na Osojniku graditi tvornica za obradu otpada, a uvjet je da lokacija  ne ugrožava izvorište Omble.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist