Natrag
23.4.2019 14:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovkinja stipendistica “Za žene u znanosti”

27.1.2012 @ 12:55 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

Dubrovkinja Cvijeta Jakobušić Brala jedna je od četiri dobitnice stipendija Za žene u znanosti za 2012. godinu.

Stipendija se dodjeluje mladim znanstvenicama u posljednjoj fazi pripreme njihovih doktorskih disertacija na području prirodnih znanosti. Dr. Jakobušić Brala trenutno radi u Zagrebu, proučava fizikalnu kemiju, a inače je i majka dvoje djece.

Osim nje ovogodišnje dobitnice stipendija vrijednih 4 tisuće eura su i Martina Malnar, Nikolina Novosel i Galja Pletikapić.
Kako se navodi u priopćenju za medije L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i ove godine nastavili su s nagrađivanjem najuspješnijih mladih znanstvenica s područja prirodnih znanosti i interdisciplinarnih područja koje su u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije.

Ovom stipendijom već šestu godinu za redom potiču mlade znanstvenice da nastave svoja istraživanja pri institucijama u Hrvatskoj te promiču njihova znanstvena istraživanja.

Odluku o najboljim među prijavljenim znanstvenicama donijelo je natječajno povjerenstvo u sastavu: akademik Zvonko Kusić (predsjednik), akademkinja Sibila Jelaska, akademik Krešimir Nemec, akademik Vladimir Paar, akademkinja Vida Demarin, prof. dr. Helena Jasna Mencer, prof. dr. Ivan Vicković, dr.sc. Ivana Mrkonjić te dr. sc. Katica Biljaković.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana