DuList IN

Dubrovkinja Anita Nikić snimila spot za pjesmu ‘Gdje je ono naše vrijeme’

Dubrovkinja Anita Nikić snimila spot za pjesmu 'Gdje je ono naše vrijeme'

Dubrovačka kantautorica sa zadarskom adresom Anita Nikić ovih je dana u Bjelovaru i Severinu snimila spot za pjesmu ‘Gdje je ono naše vrijeme’ u suradnji s KUD-om Palična. Spot još nije ugledao svjetlost dana.

A zašto baš snimanje u Bjelovaru i Severinu?

-Spoj prekrasnog parka, paviljona i prirode u Severinu vidjela sam kao savršeno mjesto za snimanje pjesme ‘Gdje je ono naše vrijeme’. U Severinu su me, osim prekrasne prirode, dočekali prekrasni ljudi iz KUD- a Palična koji su s velikim srcem glumili u spotu unatoč ovim velikim vrućinama. Mladi par, Martina i Hrvoje su, amo to tako reći, glavni glumci u spotu. Veliko im hvala kao i Igoru Grgiću koji ih je okupio i sve pripremio – govori Anita.

Spot je snimala ekipa iz studija ‘Graf’ – Virje. Glazbu za pjesmu potpisuje Zoran Goman, a tekst Biljana Barković. Aranžman potpisuju Renato Babić (član bivše grupe Postolar Tripper), dok je produkciju radio Ivan Grancarić.

Anita Nikić rođena je u Dubrovniku, diplomirala je na Sveučilištu u Zadru na odsjeku za razrednu nastavu, a potom informatiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi u dvije osnovne škole kao profesor informatike na području Zadra. Zborsko pjevanje njeguje još od učeničkih dana u katedralnom zboru Madrigalisti u Dubrovniku, a trenutno je aktivna članica Mješovitog zbora Condura Croatica.

U solističkim se vodama priv put okušala 2016. godine kada je s autorskom pjesmom nastupila na četvrtom Međunarodnom festivalu duhovne glazbe ‘Svjetlost dolazi’. Iste godine nastupila je i na Vidfestu u Rijeci. Na Festival ‘Svjetlost dolazi’ ponovno se vraća 2017. i 2018. godine s autorskim pjesmama, a 2018. nastupa ponovo na Vidfestu i prvi puta na ‘Sudamja’ festivalu u Splitu.

Ima dvoje djece, Nika (14) i Niku (7) koji često nastupaju s njom.

-Poseban je, neopisiv osjećaj nastupati sa svojom djecom – govori Anita te dodaje kako je sin Niko završio osnovnu školu za violinu i nastavlja dalje, a Nika pjeva već tri godine u dječjem zboru te na jesen kreće u glazbenu školu, na klavir.

Živi u Zadru, no govori kako je jako povezana sa svojim rodnim gradom i Rijekom dubrovačkom, gdje je snimila svoj prvi spot pod objektivom Tonija Miletića.

Foto: Studio ‘Graf’

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist