Aktualno

Dubrovčanin i Korčulanin među posadom koja je iz oluje na Indijskom oceanu spasila ribare

Dubrovčanin i Korčulanin među posadom koja je iz oluje na Indijskom oceanu spasila ribare

Među posadom tankera ‘Towada’ japanske kompanije NYK, koja je spasila 34 ribara s tri ribarske brodice iz oluje na Indijskom oceanu su i jedan Dubrovčanin te Korčulanin, donosi Pomorac.net.

Posada ‘broda ‘Towada’je, piše ovaj portal, koju sačinjavaju pomorci iz Hrvatske i s Filipina, primila u srijedu navečer 4. prosinca poziv u pomoć s indijskih ribarskih brodica koje su se našle u velikoj neveri na Indijskom oceanu.

Ribarske su se brodice satima borile s velikim valovima nakon čega su, s obzirom na kritičnost situacije, uputile poziv u pomoć. Kapetan tankera i ostatak posade nisu ni trenutak dvojili nego su odmah započeli SAR operaciju, a potragu su, piše Pomorac.net, otežavali veliki valovi i mrak i tek nakon sat vremena potrage uočena je prva ribarica s koje su na tanker prebacili desetak ribara. Operacija je nastavljena sve do ponoći kada je pronađena i treća ribarica, s koje je spašeno još 12 članova posade. Ukupno su spašena 34 ribara s tri brodice.

Među članovima posade su, donosi dalje Pomorac.net, i Dubrovčanin P. B., Korčulanin I. V., I. T. iz Splita te D. Ž. s Dugog Otoka.

Foto: print screen marinetraffic.com

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist