Aktualno

Dubrovčanin i Korčulanin među posadom koja je iz oluje na Indijskom oceanu spasila ribare

Među posadom tankera ‘Towada’ japanske kompanije NYK, koja je spasila 34 ribara s tri ribarske brodice iz oluje na Indijskom oceanu su i jedan Dubrovčanin te Korčulanin, donosi Pomorac.net.

Posada ‘broda ‘Towada’je, piše ovaj portal, koju sačinjavaju pomorci iz Hrvatske i s Filipina, primila u srijedu navečer 4. prosinca poziv u pomoć s indijskih ribarskih brodica koje su se našle u velikoj neveri na Indijskom oceanu.

Ribarske su se brodice satima borile s velikim valovima nakon čega su, s obzirom na kritičnost situacije, uputile poziv u pomoć. Kapetan tankera i ostatak posade nisu ni trenutak dvojili nego su odmah započeli SAR operaciju, a potragu su, piše Pomorac.net, otežavali veliki valovi i mrak i tek nakon sat vremena potrage uočena je prva ribarica s koje su na tanker prebacili desetak ribara. Operacija je nastavljena sve do ponoći kada je pronađena i treća ribarica, s koje je spašeno još 12 članova posade. Ukupno su spašena 34 ribara s tri brodice.

Među članovima posade su, donosi dalje Pomorac.net, i Dubrovčanin P. B., Korčulanin I. V., I. T. iz Splita te D. Ž. s Dugog Otoka.

Foto: print screen marinetraffic.com

Pročitajte još

BIJELA KUĆA DALA ‘ZELENO SVJETLO’ Krajem listopada istječe zabrana plovidbe cruiserima

Dulist

UGOSTITELJI ZATVORILI LOKALE ‘3 DO 12’ ‘Želimo sačuvati radna mjesta, prihodi su nam na 20 posto’

Dulist

NOVI UREĐAJ RADIOLOGIJE Digitalnim rendgenom smanjit će se liste čekanja i poboljšati dijagnostika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija