Vaše vijesti

DUBROVČANI NEGODUJU: ‘Ukidanjem autobusa udarili ste na najsiromašnije i nemoćne!’

DUBROVČANI NEGODUJU: 'Ukidanjem autobusa udarili ste na najsiromašnije i nemoćne!'

Brojni naši sugrađani izrazili su nezadovoljstvo zbog ukidanja pojedinih autobusnih linija Libertasa u srcu turističke sezone. Obraćanje čitatelja gradonačelniku Dubrovnika na tu temu, a koje je stiglo na našu redakcijsku e-mail adresu, prenosimo u cijelosti.

‘Poštovani gospodine Frankoviću

Upravo sam pročitao da će od 22. 7. subotom, nedjeljom i blagdanom prestati prometovati linija 2A (te još neke). Gospodine Frankoviču, linija 2A je jedina od tih “reduciranih” koja vodi do “brda” tj. gdje se nalazi poveliko naselje do čijega vrha treba uspeti točno 340 skalina ako se ide iz Uvale lapadske. Ukidanjem autobusa udarili ste na najsiromašnije i nemoćne, jer se bogati voze taksijem i nije ih briga vozi li autobus ili ne. Uz puno shvaćanje da se linija 2A možda tim danima “ne isplati” – pa pitam Vas zašto plaćamo prirez, među najvećima u Hrvatskoj?

Zar se “isplati” npr. onaj skandal od tzv. “večere od Kandelore” gdje se na trošak nas koji plaćamo prirez da bi imali autobus podmiruje ono prejedanje koje “vapi u nebo” od grešnosti,
za odabranu “dvorsku svitu” stranačkih klimoglavaca, uhljeba, grebatora i pijavica javnog novca svake vrste, likova od kojih je svim poštenim građanima muka? Zar za to plaćamo prirez a ne za autobus?

Imamo li pravo u nedjelju poći na misu u Grad, vidjeti Stradun, ili je to privilegija da one koji mogu platiti taksi? Naime, osudili ste nas na ili taksi, ili da ostanemo doma. Za učinit skaline do vrha Babina Kuka većina stanovnika nema snage. Mogao bih nabrajati do sutra, ali i ovo je više nego dovoljno da me shvatite i da Vam ne oduzimam vrijeme. Molim Vas da se ta suluda odluka ukine i da autobus 2A nastavi prometovati kao i do sada, i subotom i nedjeljom i blagdanom. Ako onda stvara gubitke – ukinute “večeru od Kandelore” i pokrijte ih od tog (našeg) novca.

Hvala na razumijevanju, još uvijek želim vjerovati da ste čovjek na mjestu i gradonačelnik sa sluhom.

Lijepo Vas pozdravljam s Babinog Kuka’, stoji u potpisu razočarani Dubrovčanin.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist